5 punten die deze winter extra belangrijk zijn voor je gezondheid

Wil je graag gezond de winter doorkomen? Er zijn diverse dingen die je kunt doen om gezond te blijven tijdens de winter of om hier goed doorheen te komen. Denk bijvoorbeeld aan zorgverzekering vergelijken en op tijd overstappen naar een andere zorgverzekering, zodat je altijd het juiste zorgpakket hebt. Wij geven je in dit artikel enkele handige tips!

Winter - Unsplash

1. Stap tijdig over van zorgverzekering

Vergelijk de zorgverzekering 2022 bij diverse aanbieders en stap tijdig over. Overstappen kan van 12 november tot 31 december. Wanneer je overstapt van zorgverzekering, gaat je nieuwe polis op 1 januari van het volgende kalenderjaar in. Hierdoor komt je oude zorgverzekering automatisch te vervallen.

Op tijd overstappen is zeer belangrijk, omdat je anders pas het jaar erop kunt overstappen.

2. Maak een wandeling buiten

Door regelmatig buiten te wandelen, zelfs als het buiten maar grauw weer is, blijf je gezond. Buitenlucht heeft namelijk een positief effect op het humeur. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat ook op koude en bewolkte dagen het zonlicht positief werkt voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ga dus zeker veel naar buiten tijdens de wintermaanden, want dit komt jouw immuunsysteem ongetwijfeld ten goede.

3. Eet gezond

Wanneer het buiten regenachtig weer is, heb je misschien al gauw de neiging om met een zak chips op de bank te ploffen. Doe dit niet en maak niet de keuze voor een snelle vette hap. Ga in plaats daarvan voor gezonde stoofschotels en soepen. Eet wintergroente en -fruit, zodat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dit helpt je om je immuunsysteem op peil te houden.

Af en toe lekker wat snoepen is zeker geen probleem, maar zorg ervoor dat je vooral gezond eet!

4. Vergeet niet je huid te verzorgen

Wanneer het koud is, heeft dit zeker effect op je huid. Kou kan er namelijk voor zorgen dat je een droge en jeukende huid krijgt. Vergeet daarom niet om je huid goed te verzorgen.

Ook een verminderde bloedstroom kan voor een droge huid zorgen. Het beste wat je kunt doen, is dagelijks voldoende water drinken en moisturizer op je gezicht smeren.

5. Zorg voor een goede nachtrust

Onze laatste tip: zorg voor een goede nachtrust, want zo blijft je immuunssysteem gezond. Zorg ervoor dat je een goede slaaproutine hanteert en elke dag rond hetzelfde tijdstip slaapt en weer opstaat.

Met de juiste slaaproutine kom je beter door de dag en ben je productiever.