Acupunctuur vormt een van de natuurgeneeswijzen waar we ook in Nederland steeds vaker gebruik van maken. Volgens onderzoekers uit Chicago kan het mogelijk heilzaam zijn bij kinderen die chronische pijn ervaren, een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek had baat bij acupunctuur.

Meer dan twaalf weken dezelfde pijn

Volgens de onderzoekers is er sprake van chronische pijn wanneer dezelfde pijn minimaal 12 weken aanhoudt. Kinderen die daar last van hebben zoeken veelal naar verschillende oplossingen en schuwen ook de alternatieve geneeswijzen niet. Volgens het onderzoek ervaart 20 – 35 procent van de kinderen wereldwijd chronische pijn, hulp door middel van acupunctuur is daarom van harte welkom. Het behandelen van chronische pijn is op dit moment lastig, omdat er weinig middelen bekend zijn die bewezen effect sorteren.

Merendeel minder last van pijn dankzij acupunctuur

Bovendien zitten kinderen in hun groeiperiode, waardoor artsen over het algemeen terughoudend zijn met het voorschrijven van medicijnen. Acupunctuur vormt een natuurgeneeswijze die daarom uitkomst kan bieden. Er zijn geen medicijnen bij nodig, terwijl het wel goed mogelijk is om wat te doen aan de chronische pijn die veel kinderen ervaren. Volgens de onderzoekers was er bij het merendeel van de 55 kinderen sprake van een sterke afname van de ervaren chronische pijn. De traditionele Chinese geneesmethode leidde tot een verlichting van de klachten. Indien het inderdaad heilzaam blijkt te zijn bij kinderen met chronische pijn is de kans groot dat we de toepassing daarvan ook in Nederland meer gaan zien.

Lees meer over acupunctuur:

Wat is acupunctuur?
Waarbij kan acupunctuur worden ingezet?
Welke methodes voor acupunctuur bestaan er?
Boeken over acupunctuur
Acupunctuur als preventieve behandeling
Acupunctuur en fantoompijn
Acupunctuur helpt de energiehuishouding te verbeteren
Acupunctuur zorgt voor effectieve reset lichaam en geest
Branchevereniging acupunctuur

Acupunctuur in het nieuws:
Geen btw meer op behandelingen acupunctuur
Chinese acupunctuur behandelingen mogelijk in Dekkersduin
Mpulse viert 5 jaar acupunctuur in de praktijk
An Mian acupunctuur opent vestiging in Ede
Acupunctuur voor mens en dier in Boxtel


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *