Chinese acupunctuur maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en kan uitkomst bieden bij verschillende klachten. Sinds kort houdt dr. Huo spreekuur in Dekkersduin aan de Aaltje Noordewierstraat in Den Haag. Dat betekent dat mensen uit de omgeving kennis kunnen komen maken met de Chinese acupunctuur of direct een afspraak kunnen maken voor een behandeling.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

De TCG is een verzamelnaam voor allerlei medische gebruiken uit China. De Chinezen hebben daar duizenden jaren aan gewerkt, waardoor er over het algemeen sprake is van zeer effectieve behandelingen. Binnen de Chinese acupunctuur ziet de behandelaar de mens in ieder geval als één geheel. Klachten zijn vaak het gevolg van een belangrijke samenhang, iets waar in de reguliere geneeskunde weinig ruimte voor is. Het is op die manier mogelijk om klachten op een alternatieve wijze te behandelen en te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

Acupunctuur in Dekkersduin

Dr. Huo is in Dekkersduin van start gegaan met een spreekuur en hoopt er op die manier voor te zorgen dat meer mensen in aanraking kunnen komen met de Chinese acupunctuur. Het moet er vooral voor zorgen dat de onduidelijkheid over de alternatieve geneeswijze wordt weggenomen. De drempel tot het gebruik van acupunctuur is in Nederland nog wat hoger dan in China, al neemt deze de laatste tijd wel in hoogte af. Door een spreekuur te organiseren moet het voor mensen nog gemakkelijker worden om eens kennis te maken met de wereld van de Chinese acupunctuur.

Lees meer over acupunctuur:

Wat is acupunctuur?
Waarbij kan acupunctuur worden ingezet?
Welke methodes voor acupunctuur bestaan er?
Boeken over acupunctuur
Acupunctuur als preventieve behandeling
Acupunctuur en fantoompijn
Acupunctuur helpt de energiehuishouding te verbeteren
Acupunctuur zorgt voor effectieve reset lichaam en geest
Branchevereniging acupunctuur

Acupunctuur in het nieuws:
Acupunctuur mogelijk heilzaam bij chronische pijn kinderen
Geen btw meer op behandelingen acupunctuur
Mpulse viert 5 jaar acupunctuur in de praktijk
An Mian acupunctuur opent vestiging in Ede
Acupunctuur voor mens en dier in Boxtel


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *