Alternatieve geneeswijzen worden steeds populairder in Europa

Misschien heb je het zelf ook wel gemerkt, maar we zien alternatieve geneeswijzen steeds vaker, en ze worden ook steeds serieuzer genomen. Dit is aan verschillende feiten te zien.

Deepak Chopra in Nederland

Zo kunnen we beginnen met het bezoekje van Deepak Chopra aan Nederland afgelopen Mei, de wereldwijd bekende Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeswijzen en Ayurveda. Tijdens zijn bezoek sprak Deepak Chopra in het AFAS Live stadion (voorheen Heineken Music Hall), wat zeker geen klein stadion is. Hij heeft dus duidelijk veel fans in Nederland, en dat terwijl Nederland juist bekend staat als een nuchter land.

Deepak Chopra is zelf een schrijver van tientallen boeken over de alternatieve geneeskunde, spiritualiteit en ayurveda. Je kunt dus zeker zeggen dat zijn bezoek aan Nederland laat zien dat ook hier steeds meer mensen open staan voor de alternatieve geneeswijzen. Maar dit is niet iets van nu, enkele jaren geleden werd een van zijn boeken al uitgeroepen tot beste spirituele boek van het jaar door Trouw.

Veranderingen in Europa

Zoals je ziet worden de alternatieve geneeswijzen steeds bekender in Nederland, maar dit geldt niet alleen voor ons land. Een recente studie heeft aangewezen dat mensen door heel Europa steeds vaker voor de alternatieve geneeskunde kiezen. Traditionele behandelingen van verschillende aandoeningen falen steeds vaker, en dan wordt de alternatieve geneeskunde ingeschakeld.

Populairst

Massages en homeopathie zijn de populairste alternatieve geneeswijzen, maar ook de kruidengeneeskunde en osteopathie worden veel gebruikt.

Het land wat gemiddeld het meeste gebruik maakt van de alternatieve geneeswijzen is Duitsland, waar wel 40% van de bevolking regelmatig gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen. Daarna komen Finland en Estland waarbij het percentage rond de 35% ligt.

Steeds meer mensen komen erachter dat de traditionele geneeskunde niet altijd de antwoorden biedt. Hierom komen steeds meer mensen kijken bij de alternatieve geneeswijzen, en komen ze er dus ook achter dat het werkt. Op deze manier wordt de groep mensen die gelooft in de alternatieve geneeskunde steeds groter.

Valt het jou ook op dat de alternatieve geneeskunde steeds populairder wordt? Heb jij misschien zelf de alternatieve geneeswijzen pas recent ontdekt? Laat ons weten wat je ervan denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *