De samenleving als geheel staat de laatste jaren een stuk positiever tegenover alternatieve geneeswijzen. Het valt op dat het vooral hoger opgeleiden zijn die de kar lijken te trekken. Zij zijn bovengemiddeld positief over deze geneeswijzen en lijken daar de rest van de samenleving steeds beter in mee te krijgen.

Open voor andere culturen

Hoe dat precies komt is op dit moment nog niet goed duidelijk. Het Meertens Instituut doet veel onderzoek naar alternatieve genezing en stelt voor dat hoger opgeleiden wellicht meer open staan voor andere culturen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen die hier gebruik van maakt een hbo- of wo-opleiding achter de rug heeft. Hoe het precies komt dat zij daar meer voor open staan zal nader onderzocht moeten worden, maar het lijkt een goed teken dat juist deze groep er graag gebruik van maakt.

Diverse vormen van alternatieve geneeswijzen

Bovendien neemt het aantal beschikbare vormen van alternatieve geneeswijzen in Nederland steeds verder toe. Het is bijvoorbeeld al langere tijd mogelijk om gebruik te maken van mindfulness en yoga, net als zenmeditatie en reiki. zeeOok andere alternatieve geneeswijzen krijgen steeds meer voet aan de grond en dankzij de vergoeding door zorgverzekeraars is het mogelijk om de kosten daarvoor te laten dekken. De kans is wat dat betreft groot dat de mix tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde steeds sterker zal worden. De verschillende soorten behandelingen kunnen elkaar dan aanvullen om tot de best mogelijke resultaten te kunnen komen.

Lees meer over alternatieve geneeswijzen:

Wat zijn alternatieve geneeswijzen?
Boeken over alternatieve geneeswijzen
Dialysepatiënt en alternatieve geneeswijzen
Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Vergoeding alternatieve geneeswijzen:
Vergoeding alternatieve geneeswijzen 2019
Vergoeding alternatieve geneesmiddelen

Alternatieve geneeswijzen in het nieuws:
Behandeling met geneesmiddelen bij darmkanker niet altijd de beste keuze
Kennismaking met Wim Hof methode
Problemen met alternatieve geneeswijzen net zoals met andere medische fouten
Tekort aan medicijnen zou in Nederland niet voor mogen komen

Heb je een vraag over alternatieve geneeswijzen? Stel je vraag hieronder in het reactie veld en wij beantwoorden je vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *