APS therapie: Hoe het werkt, Voordelen, Resultaten en Risico’s

Wat is APS therapie?

APS therapie werd ontwikkeld aan het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Het was professor Chris Barnard die een belangrijke rol speelde. Hij ontwikkelde de methode nadat hij las over het ActiePotentiaal, in een artikel in een medisch vakblad. Binnen APS therapie maakt een therapeut gebruik van een apparaat voor microstroom, dat de mogelijkheid biedt om het actiepotentiaal na te bootsen. APS staat voor actiepotentiaal simulatie; de kern voor deze alternatieve geneeswijze.


Deze therapie werkt op basis van het APS apparaat, dat een microstroom signaal afgeeft aan het lichaam om het lichaamseigen actiepotentiaal vrij te maken en op die manier lichaamsenergie op te roepen. wat is aps therapieHet actiepotentiaal is een communicatiesignaal vanuit de zenuwcellen. Er ontstaat een uitwisseling met onder andere natrium en kalium, dat er op een natuurlijke wijze voor zorgt dat het lichaam de prikkels en signalen beter door zal geven. De verbeterde celcommunicatie zorgt er voor dat we meer energie ervaren. Het is het APS apparaat dat zorgt voor een 5 – 8x hoger actiepotentiaal, waardoor we het lichaam als het ware een steuntje in de rug kunnen geven.

Welke methodes van APS therapie bestaan er?

APS therapie kent een groot aantal verschillende toepassingen. De actiepotentiaal simulatie valt bijvoorbeeld toe te passen binnen een triggerpoint therapie, fysiotherapie of algehele pijn. De pijn geeft aan dat er in het lichaam sprake is van een blokkade of een verstoring. Binnen de alternatieve geneeskunde gaan therapeuten er vanuit dat het lichaam zelf de energie bevat om hier een oplossing voor te vinden, mits we dit voldoende stimuleren. APS therapie helpt er door middel van microstroom uit het APS apparaat voor te zorgen dat het lichaam zichzelf kan herstellen, om opnieuw gezond door het leven te kunnen gaan.


Het biedt onder andere mogelijkheden bij vermoeidheidsklachten, waarbij er sprake is van te weinig energie. Aan de andere kant valt ook slapeloosheid hier goed mee te behandelen, net als de symptomen van een chronische ziekte. APS therapie vormt geen medicijn om de ziekte te onderdrukken, in plaats daarvan stelt dit het lichaam in staat om hier zelf wat aan te doen. APS therapie blijkt onder andere effectief op het gebied van wondgenezing en bij Tinnitus-Oorsuizen. Wat dat betreft zijn er verschillende toepassingen mogelijk.

Branchevereniging APS therapie

In Nederland kennen we in de vorm van de BVAT een branchevereniging voor APS therapie. Het is de Beroepsvereniging voor APS-Therapie (BVAT), opgericht in 2002. De vereniging heeft het doel om deze therapie meer naamsbekendheid te geven en er via criteria en procedures voor te zorgen dat er kwalitatief goede behandelingen plaatsvinden. Een APS therapeut die zich wil aanmelden bij de BVAT dient de actiepotentiaal simulatie op de juiste wijze uit te voeren en daarmee te zorgen voor een goede behandeling.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

3 comments

 1. G. Brandt

  Ik heb al jaren een pijn vanuit nek/rug waardoor ik geen broek op mijn linkerbeen kan verdragen of wind en water. Heb 22 jaar geleden al een tens laten plaatsen zonder succes . Zou de APS therapie hier wel iets aan kunnen toevoegen ? Dus ik bedoel, een merkbare verbetering.

 2. Mirjam Hofstra

  Dat zou zeker kunnen. Als je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, krijg je iig een gedeelte vergoed. Het is de moeite van het proberen waard . duurt echter even voordat je resultaat boekt. Bij mij heeft het super geholpen met rug nek klachten. helaas wegens finenciele redenen moeten stoppen, nu klanchten weer terug.

  1. Mirjam heb je ook wel eens gedacht aan een huurapparaat? Sommige mensen huren samen een apparaat waardoor de huurprijs verdeeld kan worden.
   Ook zijn minder frequente ( maar wel met regelmaat) behandelingen nog effectief.
   APS therapie wordt meestal 2-3x per week gedaan maar ook als je het bijv 1 x per week doet kun je al resultaat boeken.

   Het is wel erg jammer dat het je zo goed geholpen heeft en je om financiële redenen moest stoppen.
   Sterkte ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *