Aromatherapie behoort tot de alternatieve geneeswijzen, volgens therapeuten is het echter meer dan zomaar een geneeskrachtige geur. Er is sprake van de verstuiving van olie, die in een heet bad gegoten wordt om het inhaleren daarvan mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontspannen. Zorgverzekeraars vergoeden aromatherapie vanuit de aanvullende polis voor alternatieve geneeswijzen.

Algemene beroepsverenigingen voor aromatherapie

aromatherapeut aromatherapieEr is geen specifieke beroepsvereniging voor aromatherapie beschikbaar, vandaar dat therapeuten op dit gebied zich aansluiten bij algemene beroepsverenigingen voor alternatieve geneeswijzen. Het gaat bijvoorbeeld om de NWP en de VBAG. Door zich aan te sluiten bij die verenigingen willen de specialisten laten zien dat het meer is dan zomaar een geneeskrachtige geur, het gaat daadwerkelijk om een behandeling die voor cliënten van toegevoegde waarde kan zijn. Door het lichaam te laten ontspannen komt dit weer in balans, iets dat kan bijdragen aan het behandelen van verschillende kwalen.

Fytotherapie en aromatherapie

Volgens sommige therapeuten vormt het een aparte vorm van natuurgeneeskunde, anderen zien sterke overeenkomsten met fytotherapie. Daarbij maakt de therapeut gebruik van kruiden om tot een genezing of ondersteuning te komen op basis van een plantaardige basis. Fytotherapie en aromatherapie lijken daarmee inderdaad wat overeenkomsten te hebben, al zit de behandeling veelal op een andere wijze in elkaar. Therapeuten zullen de komende tijd in ieder geval meer van zich laten horen om duidelijk te maken dat het meer is dan zomaar een geneeskrachtige geur.

Lees meer over aromatherapie:

Wat is aromatherapie?


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *