Ayurveda wint wereldwijd aan populariteit, waaronder bij ons in Nederland en de rest van Europa. Het National Institute of Ayurveda (NIA) in Jaipur geeft aan dat er meer buitenlandse studenten zijn dan ooit. Er is sprake van een duidelijke interesse om dit te studeren en daar zelf mee aan de slag te gaan.

Veel internationale studenten in Jaipur

Er is in Jaipur sprake van een enorme aanwas aan internationale studenten. Zij lijken interesse te hebben in Ayurveda en willen dat graag bestuderen om daarin de volgende stap te kunnen zetten. Volgens de directeur van de NIA heeft de opleiding een recordaantal aanvragen gekregen van studenten over heel de wereld. Het valt vooral op dat buitenlandse studenten de techniek hebben ontdekt en daar meer over willen weten. Ze komen vanuit heel de wereld naar Jaipur om daar het vak onder de knie te krijgen en er hun voordeel mee te doen. De studenten kunnen zich inschrijven in MD- en PhD-opleidingen, op basis waarvan ze zich op wetenschappelijk niveau kunnen ontwikkelen.

De historie van Ayurveda in lessen

De NIA verzorgt opleidingen op het gebied van Ayurveda. Dit gebeurt aan de Dr Sarvepalli Radhakrishnan Rajasthan Ayurved University. Aldaar kunnen de studenten rekenen op lessen die ingaan op zowel de klassieke historie als de moderne toepassing daarvan. Er zijn state-of-the-art laboratoria beschikbaar om te studeren aan de medische en andere toepassingen die er beschikbaar zijn. We kennen Ayurveda in Europa vooral van de basis op Ibiza, al weet deze behandelmethode ook steeds meer andere landen te bereiken. Zelfs in Nederland hebben we daar al enkele voorbeelden van gezien. De kans is wat dat betreft groot dat het aan bereik alleen maar verder zal groeien.

Lees meer over ayurveda:

Wat is ayurveda?
Wat is de ANVAG en wat doen zij?


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!