De ANVAG is de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde. Het is een onafhankelijke beroepsvereniging voor reguliere en ayurvedisch geschoolde artsen en therapeuten. Zij hebben door middel van de vereniging de mogelijkheid om de handen ineen te slaan en Ayurveda in Nederland beter op de kaart te krijgen. Registerleden van de ANVAG behoren tot de praktiserende artsen en therapeuten binnen de ayurvedische geneeskunde, zij houden zich er dagelijks mee bezig en ontvangen de patiënten bij hen in de praktijk. De ANVAG werkt op diverse fronten samen met de NVF en de ABNG-2000, wat aangeeft dat het gaat om een serieuze vereniging.

Registerleden en buitengewone leden

De ANVAG voor Ayurveda maakt onderscheid tussen twee verschillende soorten leden:

  • Registerleden
  • Buitengewone leden

De registerleden zijn leden die daadwerkelijk actief praktiseren, het zijn de artsen en therapeuten die gebruik maken van Ayurveda voor de behandeling van patiënten. Een ieder die wel actief is binnen de Ayurveda of daar omheen, maar niet behoort tot de praktiserende beroepsbeoefenaars heeft slechts de mogelijkheid om buitengewoon lid te worden. Zij kunnen daardoor wel een bijdrage leveren aan de bevordering van Ayurveda in Nederland, maar behoren aan de andere kant niet tot de registerleden die daadwerkelijk praktijk houden.

Doel van de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde

ayurvedaUiteraard heeft de ANVAG als vereniging voor Ayurveda een aantal verschillende doelstellingen. Ten eerste wil de vereniging er voor zorgen dat het de maatschappelijke belangen van de leden kan behartigen. Daarnaast wil de ANVAG het gedachtegoed van de Ayurveda als een (natuur)geneeskundig systeem, een holistische levensstijl en een levensvisie behouden. Deze is vastgelegd in de klassieke handboeken en geschriften en mag volgens de ANVAG niet verloren gaan. Er vinden verschillende ledenvergaderingen, lezingen en symposia plaats, om Ayurveda beter op de kaart te krijgen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen daarmee in aanraking komen.

Vergoeding ANVAG behandelingen door zorgverzekeraars

De ANVAG wordt erkend door een groot aantal zorgverzekeraars, wat betekent dat er bij hen sprake is van vergoeding van de kosten voor Ayurveda vanuit de aanvullende zorgverzekering. Belangrijk is dat alternatieve geneeswijzen onderdeel zijn van deze aanvulling Het gaat bijvoorbeeld om Avero Achmea, Besured, CZdirect en De Friesland. Bovendien kunt u rekenen op vergoeding door De Goudse, Delta Lloyd, FTBO, Ik! en Kiemer. Ook Lancyr + Ik, OHRA, ONVZ, OZF, PNOzorg, United Consumers, Univé, VGZ, VvAA, YouCare en het Zilveren Kruis bieden vergoeding voor Ayurveda behandelingen door een lid van de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde.

Lees meer over ayurveda:

Wat is ayurveda?
Ayurveda lessen populair bij buitenlandse studenten in Jaipur


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *