Het Prikkelbare Darm Syndroom korten we over het algemeen af tot PDS. De klachten verschillen van persoon tot persoon en kunnen binnen een enkele patiënt zelfs van dag tot dag wijzigen. Het is daarnaast goed mogelijk dat je het Prikkelbare Darm Syndroom hebt en dat je enige tijd geen last hebt van klachten.


Over het algemeen is er sprake van een zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Het is een buikpijn die niet zomaar weggaat en op die manier tot vervelende situaties kan leiden. Het Prikkelbare Darm Syndroom vraagt allereerst om herkenning, aangezien je regelmatig buikpijn zal hebben en het naar anderen toe soms lastig is om dit keer op keer uit te leggen.
PDS gaat over het algemeen samen met een afwijkend ontlastingspatroon. Je kunt te maken krijgen met verstopping of met diarree, verschillende mensen hebben last van verschillende klachten. Je kunt een therapeut inschakelen wanneer je last hebt van PDS, om de symptomen te verminderen of er zelfs voor te zorgen dat je daar helemaal geen last meer van hebt.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *