Energiebalans

Je energiebalans is van groot belang voor je welbevinden. Op het moment dat je lichamelijk in balans bent kun je rekenen op een maximaal zelfherstellend vermogen bij eventuele klachten. Dat betekent dat je minder last zal hebben van pijn of andere symptomen. In plaats daarvan zit je letterlijk beter in je vel. Het is van belang om dit goed in de gaten te houden en die te (laten) herstellen op het moment dat je bepaalde klachten of pijnen ervaart.


Alternatieve geneeskunde kan je helpen de energiebalans te herstellen, door middel van acupunctuur of bijvoorbeeld shiatsu massages. Een therapeut zal zoeken naar de oorzaak voor de verstoring in de energiebalans, om die bij de bron van de problemen aan te pakken. Het lichaam komt weer in balans en heeft vervolgens de kracht om zelf voor het herstel te zorgen. De symptomen verdwijnen en dankzij de balans in het lichaam zullen die bovendien niet zomaar meer terugkomen.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Inhoudelijke controle door dr. R.E. Wong Chung, arts-acupuncturist en oud Neuroloog-Psychiater, mei 2020. Geschreven door Boy Tijbosch.
Vind een acupuncturist
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken