De Traditionele Chinese Geneeskunde wordt ook wel afgekort als TCG en heeft een zeer lange historie. Het is een geneeskundige vorm waarvan de geschiedenis duizenden jaren terug gaat. De Traditionele Chinese Geneeskunde gaat uit van een holistische benadering van de mens, wat betekent dat de verschillende delen van het lichaam met elkaar in verbinding staan. De mens wordt gezien als een onlosmakelijk deel van z’n omgeving. Het lichaam en de geest vormen één geheel, waardoor het van belang is om bijvoorbeeld de relatie tussen lichamelijke en geestelijke klachten te erkennen.


‘Lichaam is geest’, dat zeggen de Traditioneel Chinees Geneeskundigen. Alle processen in het lichaam staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Het is daarom van belang om zowel de lichamelijke, emotionele als geestelijke ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Een ziekte wordt niet gezien als een op zichzelf staande ontwikkeling, de oorzaak wordt gezocht in de basis van het gehele welzijn.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

1 comment

  1. Imke

    Graag zou ik meer willen weten over de alternatieve geneeswijzen vanuit de Chinese geneeskunde voor cptss en angstklachten en paniekklachten als gevolg hiervan aangezien ik op zoek ben naar een betere geneeswijze dan ik tot nu toe in de westerse samenleving heb ervaren.Zelf krijg ik ook wel antidepressiva en rustgevende medicijnen en crisisinterventies maar krijg heel veel nare bijwerkingen en ben op zoek naar een meer passende geneeswijze vanuit natuurlijk inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *