35% van de jongeren al eens in aanraking geweest met alternatieve geneeswijzen

Ja je leest het goed, meer dan een-derde van iedereen tussen de 18 en 25 jaar is al ooit in aanraking gekomen met alternatieve geneeswijzen. 19% van de jongeren heeft zelf op een manier van alternatieve geneeswijzen gebruik gemaakt, terwijl de rest het met iemand in zijn directe kring heeft meegemaakt. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.128 respondenten. Hoe komt het dat jongeren zoveel in aanraking komen met alternatieve geneeswijzen?

Zoals aangegeven komen jongeren over het algemeen veel in aanraking met alternatieve geneeswijzen, terwijl je zou verwachten dat het ouderen zijn die met gezondheidsproblemen zitten en zich naar de alternatieve geneeswijzen keren. Maar als je wat verder kijkt dan kom je er al snel achter dat het helemaal niet zo gek is dat ook jongeren veel van alternatieve geneeswijzen gebruik maken.

Als eerste maken jongeren over het algemeen veel gebruik van het internet en zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste trends, en alternatieve geneeswijzen sluiten perfect aan op veel nieuwe trends. Gezond eten is helemaal hot, mindfulness is populair, en het gebruik van kruiden en kristallen wordt steeds meer mainstream. Het gebruiken van alternatieve geneeswijzen past natuurlijk perfect in dit rijtje en de interesse groeit ook onder de jongeren.

Een andere factor is dat stress een groeiend probleem is onder de jongeren, en stress is een probleem waar ze bij de huisartsniet altijd iets aan kunnen doen. Met alternatieve geneeswijzen kom je regelmatig verder, dus ook om die reden kan het gebruik van alternatieve geneeswijzen onder de jongeren groeien, als een tegenhanger van de hoge prestatiedruk die veel jongeren tegenwoordig ervaren.

Ook heeft het vergoeden van de alternatieve geneeswijzen door de zorgverzekering er iets mee te maken, wanneer het vergoed wordt uit een aanvullend pakket zullen jongeren, die het vaak niet al te ruim hebben qua financiën, er natuurlijk eerder op afstappen dan wanneer het erg veel geld kost.

Zoals je wel kunt zien zijn er ook voor jongeren verschillende goede redenen om voor alternatieve geneeswijzen te kiezen, vooral als je last hebt van problemen waar de huisarts eigenlijk niet zo veel mee kan doen. En wanneer je een aanvullend pakket bij de zorgverzekeraar hebt kost het je vaak ook weinig of helemaal niets, ideaal dus om een keertje te proberen. Slechter kun je er in ieder geval niet van worden, zolang je maar een goede praktijk uitkiest uiteraard en het in goed overleg toepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *