Praktijken alternatieve geneeswijzen scoren beter dan ooit

Wanneer je kijkt naar verschillende onderzoeken dan merk je al snel dat de praktijken die alternatieve geneeswijzen uitoefen steeds beter scoren. Hoe komt dit? Wordt de kwaliteit van de alternatieve geneeswijze steeds beter? Of zijn er gewoon steeds meer mensen die beoordelingen achterlaten? Wij hebben er in ieder geval naar gekeken.

De feiten op een rij
De website van Genees je Wijzer geeft je de mogelijkheid om praktijken van alternatieve geneeswijzen een cijfer te geven, en wanneer veel mensen een praktijk beoordelen dan krijg je hier een redelijk betrouwbare beoordeling uit. De website van Genees je Wijzer is onlangs volledig vernieuwd en het is nu nog gemakkelijker om een praktijk te beoordelen, maar de functie bestaat al enkele jaren.

De algemene score die namelijk gemiddeld gegeven werd aan de praktijken via de site van Genees je Wijzer was:

2014: 6,9
2015: 6,9
2016: 7,1
2017: 7,2

Zoals je ziet is het cijfer dus mooi gestegen. In 2017 werd er vooral op het gebied van hygiëne hoog gescoord met een 8,3. Op het gebied van prijs werd er een 5,8 gescoord, voor expertise behandelaar een 7,8 en voor de algemene indruk van de praktijk een 6,6.

Waar komt dit vandaan?
Een eerste verklaring is natuurlijk dat alternatieve geneeswijze steeds populairder wordt, wat o.a. gebleken is uit cijfers van het CBS, wat ook inhoudt dat er meer praktijken verschijnen waardoor de competitie weer stijgt. Een gezonde competitie leidt er natuurlijk toe dat praktijken voor alternatieve geneeswijzen meer hun best zullen doen om kwaliteit te leveren, anders zullen ze klanten aan andere praktijken verliezen.

Andere redenen zijn dat door de populariteit van alternatieve geneeswijzen het vakgebied een stuk meer onderzocht wordt en er meer aandacht aan besteed wordt. Hierdoor worden de technieken beter onder de loep genomen en constant verbeterd. Wanneer alternatieve geneeswijzen populairder worden komt er natuurlijk ook meer feedback terug van cliënten, waardoor de technieken maar ook de praktijken over het algemeen verbeterd worden.

Deze ontwikkelingen juichen wij als Geneesjewijzer.nl uiteraard toe!

De praktijken voor alternatieve geneeswijzen worden dus steeds beter beoordeelt, wat natuurlijk doet denken dat ze ook steeds beter worden. Misschien is dit wel het duwtje dat je nodig had om ook het gebruik van alternatieve geneeswijzen te overwegen.

Zoals je aan de cijfers van dit jaar ziet zijn de meeste klanten zeer tevreden over het eigen gebruik van alternatieve geneeswijzen. De kans zit er dus dik in dat jij er ook wat aan zult hebben als aanvullende geneeswijze. En mocht het nou toch niet jouw ding zijn dan ben je er in ieder geval niet slechter van geworden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *