Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release speelt in op lichamelijke klachten waar we allemaal te maken mee kunnen krijgen. Het is een van de alternatieve geneeswijzen waarbij er heel duidelijk sprake is van een gerichte aanpak om heldere klachten te verhelpen. Body Stress Release duiden we ook wel aan als BSR. Het richt zich op de logische oorzaken van pijn, ongemakken of beperkingen die we in ons dagelijks leven ervaren.


Body Stress Release stimuleert het lichaam door middel van een gerichte behandeling. Dit om de vastgezette spanning los te laten. Veel klachten vinden hun oorzaak in vastgezette spanning in spieren en/of bindweefsel, er is dan sprake van body stress. De ervaringen zijn over het algemeen positief, cliënten uit verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende klachten hebben daar veel baat bij gehad. Body Stress Release is wat dat betreft voor iedereen geschikt, van jong tot oud en bij zowel lichamelijke pijn, vervelende ongemakken als beperkingen waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben.

Waarbij kan Body Stress Release ingezet worden?

De verscheidenheid aan positieve Body Stress Release ervaringen geeft goed aan dat het mogelijk is om de methode bij een groot aantal verschillende klachten in te zetten. Body Stress ReleaseHeeft u bijvoorbeeld last van een pijnlijke of stijve nek, of heeft u regelmatig last van de schouders? Daarnaast vormt Body Stress Release een geschikte behandeling wanneer u last heeft van hoofdpijn of migraine, of wanneer er sprake is van een hernia, spit of ischias. Kampt u al langere tijd met whiplashklachten, rugpijn, vermoeidheid of slaapproblemen? De ervaringen geven aan dat het in al die gevallen goed mogelijk is om hier wat aan te doen, door gebruik te maken van deze gerichte aanpak.

Hoe gaat een Body Stress Release-consult in z’n werk?

Benieuwd naar een consult en wat u daarvan kunt verwachten? Standaard wordt er gestart met 3 releases van het lichaam, op dag 1, dag 4 en dag 11 van de behandeling. Het is vooral van belang om de behandeling als een proces te zien, dat enige tijd zal duren en het lichaam langzaam helpt om de spanning los te laten en weer te ontspannen. Tijdens het eerste consult is er sprake van een intake en de eerste release. Tijdens de behandelingen is het gewoon mogelijk om de kleding en schoenen aan te houden. De BSR-practioner maakt gebruik van een speciale bank om de release te doen.

Branchevereniging Body Stress Release

Er is in Nederland een beroepsvereniging, de Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN). De organisatie brengt professionals bij elkaar en zorgt ervoor dat zij werken op basis van een certificering. Alle leden houden zich aan de regels en voorschriften zoals de branchevereniging die opstelt. Dat betekent onder andere dat men zich houdt aan de statuten en het huishoudelijk reglement, om een betrouwbare behandeling mogelijk te maken, gericht op het herstel van de cliënt van vervelende lichamelijke klachten.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

1 comment

  1. Mariska Martens

    helpt deze behandeling ook voor springschenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *