Branchevereniging Kinesiologie

Kinesiologie is een type van de complementaire geneeskunde waar veel mensen fervent voorstander van zijn, maar waar ook enige discussie over bestaat. De Beroepsvereniging voor Kinesiologie, de BvK, ziet er in Nederland op toe dat behandelingen in ieder geval plaatsvinden bij een betrouwbare en vakkundig specialist.

De branchevereniging zorgt daarvoor onder meer voor scholing van (aspirant-)therapeuten. Deze opleidingen hebben de verdere ontwikkeling van de kinesioloog in kwestie als doel. Ze zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Toelatingscommissie, maar ook door het bestuur van de BvK. Opleidingen duren vier jaar en vinden plaats op hbo-niveau. Daarmee verwacht de organisatie kinesiologiebehandelingen in Nederland kwalitatief hoogwaardig te houden. Tegelijkertijd moet kinesiologie zich hiermee verder ontwikkelen binnen het landschap van de alternatieve geneeswijzen.

Branchevereniging Kinesiologie

De BvK voor kinesiologen

Naast het waarborgen van de kwaliteit treedt de BvK ook op als vertegenwoordiger van het beroep kinesioloog in Nederland. De organisatie functioneert als ontmoetingsplek voor alle kinesiologen en bevordert hun persoonlijke groei. Naast het aanbieden van opleidingen toetst de BvK ook verschillende werkwijzen, cursussen en systemen op de standaard die door hen is vastgesteld in het competentieprofiel. Een beroepskader waarborgt deze kwaliteit tegenover onder meer overheden en zorgverzekeraars.

Een kinesioloog vinden

De Beroepsvereniging voor Kinesiologie biedt tevens een uitreikende hand aan iedereen die in Nederland op zoek is naar een betrouwbare en vakkundige kinesioloog. Doordat de BvK dit beroep binnen de maatschappij vertegenwoordigt, zijn aangesloten kinesiologen via de organisatie eenvoudig te vinden.

Ben je op zoek naar een kinesioloog in jouw omgeving? Kijk dan op de website ( www.ki-net.nl ) voor een kinesioloog in jouw omgeving. Je vindt hier ook aanvullende informatie over de branchevereniging zelf, de vraag of jouw verzekering een behandeling al dan niet vergoedt, de Ethische Code van de organisatie en méér. Bekijk ook het praktijkenoverzicht van www.geneesjewijzer.nl

Vind een kinesioloog
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken