Wat is Caverject?

Caverject zijn injecties om erectiestoornissen te behandelen. Je dient het middel in de penis te injecteren. Dit middel bevat alprostadil, een stof die gelijkaardig werkt als prostaglandine E1 . Verkrijgbaar als Caverject Dual Chamber en Caverject Vialis. U kan Caverject kopen in doseringen van 5, 10, 20 en 40 mcg.

Waar wordt Caverject voor gebruikt?

Caverject wordt gebruikt om erectiestoornissen te behandelen. Deze stoornissen kunnen veroorzaakt worden door stress. Voornamelijk voor bij jonge mannen. Ook volgende aandoeningen verhogen de kans op een erectiestoornis: diabetes, te hoge bloeddruk en te veel cholesterol. Verder spelen ook mentale factoren een rol. Een nieuwe liefdesrelatie kan bijvoorbeeld druk zetten, maar ook een seksueel trauma en prestatiedrang voelen, kan erectieproblemen veroorzaken. Een overmatig gebruik van alcohol en drugs beïnvloedt deze aandoening. Bij erectiestoornissen vernauwen de bloedvaten in de penis en stroomt er onvoldoende bloed door de zwellichamen om deze te laten zwellen. De penis wordt bijgevolg niet hard genoeg of houdt zijn hardheid niet lang genoeg aan.

Caverject kopen

Hoe werkt Caverject?

Tijdens een erectie zal het hormoon prostaglandine E1 de bloedvaten in de penis openen. Alprostadil, de werkzame stof in dit medicijn, heeft eenzelfde werking als dit hormoon. De stof zet de bloedvaten tijdens een erectie open. U zal zo een harde en langer durende erectie krijgen. Dit werkt enkel indien u seksueel opgewonden bent.

Gebruik

Belangrijk: gebruik dit middel maximaal 1 keer per 24 uur en 3 keer per week.

Caverject Vialis

Dit product bevat een ampul met alprostadil in poedervorm, twee soorten naalden en een injectiespuit met oplosmiddel. De grote naald gebruikt u om het oplosmiddel in de ampul te spuiten. Vervolgens spuit je met de kleine naald de oplossing in de stam van de penis. Verkrijgbaar in 5, 10, 20 en 40 mcg.

Caverject Dual Chamber

Dit product heeft een samengestelde injectiespuit. Het middel begint pas te werken wanneer u het mengt. Verkrijgbaar in 10 en 20 mcg.

Hoe effectief is Caverject?

Caverject is effectief voor de behandeling van erectiestoornissen. Meer mannen ouder dan 50 gebruiken het medicijn. Ouderdom verhoogt de kans op erectiestoornissen. 14 procent van de Nederlandse mannen (ouder dan 18) heeft een erectieprobleem. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door externe factoren (stress, relatieproblemen, prestatiedrang…). Probeer in eerste instantie deze uitlokkende factoren aan te pakken indien mogelijk.
Onthoud dat Caverject enkel werkt als u seksueel gestimuleerd wordt en opgewonden bent.
Combineer dit middel niet met een ander medicijn voor erectiestoornissen. Ook alcohol drinken, wordt afgeraden. Dit is niet bevorderend om een goede erectie te krijgen.

Mogelijke bijwerkingen
Een pijnlijke erectie, gevoelige knobbeltjes en litteken. De huid kan op plaats van injectie zwellen of verkleuren. Zelden verwijden uw pupillen, kan u een droge mond krijgen en misselijk worden. Bloed in de urine en pijn bij het urineren is mogelijk. Net zoals een heet gevoel in de penis.