Wat is Champix?

Champix helpt u om te stoppen met roken. Dit middel bevat Varenicline, een stof die de hersenen minder gevoelig maakt voor nicotine. U zal minder zin hebben in een sigaret. Champix is verkrijgbaar in tabletten van verschillende dosissen. Start met een lichte dosis om vervolgens op te bouwen.

Waar wordt dit medicijn voor gebruikt?

Veel mensen willen stoppen met roken. Wanneer ze dit proberen, hebben ze echter vaak ontwenningsverschijnselen en voelen ze zich mentaal niet goed. Dit is niet aangenaam, waardoor men terug naar een sigaret wil grijpen. Champix helpt daarom bij het stoppen. De tabletten verminderen de drang naar een sigaret.
Stoppen met roken is belangrijk, aangezien roken voor heel wat aandoeningen zorgt. Rokers hebben een stinkende adem, kunnen gele tanden krijgen, hoesten… Op lange termijn kan u chronische bronchitis, COPD, astma, sinusitis, longemfyseem en longkanker ontwikkelen. Niet alleen u, maar ook uw omgeving ondervindt hinder. Mensen in uw directe omgeving roken passief mee, wat ook slecht is voor hun gezondheid.

Champix kopen

Hoe werkt Champix?

Je krijgt zin in een sigaret doordat nicotine een signaal naar de hersenen stuurt. Varenicline blokeert de werking van nicotine op de hersenen. Deze zullen hier minder gevoelig voor worden. Hierdoor zal u minder naar nicotine, een sigaret verlangen. Bijkomend bootst Varenicline de werking van nicotine gedeeltelijk na. Zo zal u minder ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken ervaren.

Gebruik

– Kauw niet, slik door met een half glas water.
– Start met een lage dosis, geleidelijk aan verhogen.
– Start met gebruiken 2 weken voordat u effectief stopt met roken. Stop zeker met roken voor de vijfde week van inname.
– Gebruik dit middel 3 tot 6 maanden. Stop niet midden in een kuur.
– Schema (raadpleeg de bijsluiter voor uitgebreide info):
dag 1-3: 1 tablet per dag: lage sterkte (wit)
dag 4-7: 2 tabletten per dag: lage sterkte (wit)
volgende dagen: 2 tabletten per dag: hoge sterkte (blauw)

Hoe effectief is dit medicijn?

Champix is effectief om rokers te doen stoppen met roken. Denk eraan dat u dit middel reeds twee weken voor de effectieve stop, inneemt. U dient voor de vijfde week van inname te stoppen met roken. Respecteer ook de dagelijkse hoeveelheden die uw arts voorschrijft. Enkel zo zal het middel effectief werken.

Resultaat

Vier op de tien rokers stopt met roken dankzij Champix. Dit blijkt uit onderzoek. Ze gebruikten het middel twaalf weken. De stop bleef zo na één jaar bij twee van de tien rokers. Het is belangrijk dat u de volledige Champix kuur uitneemt. Middenin een kuur stoppen is niet verstandig en kan ervoor zorgen dat u terug begint te roken.

Mogelijke bijwerkingen
Hoofdpijn, misselijkheid, verkoudheid, abnormaal dromen of slapeloze nachten. Bij misselijkheid, kan u Champix innemen met wat eten.
Eerder zelden voorkomende klachten zijn: maagklachten, spierpijn, een droge mond… Deze bijwerkingen zullen eerder voorkomen bij mensen die hier gevoelig aan zijn.
Lees de bijsluiter voor een volledige opsomming van bijwerkingen.