Chiropractie behoorde lange tijd tot een grotere groep alternatieve geneeswijzen, waarvan de behandelmethoden en resultaten niet goed duidelijk waren. De laatste jaren is daar verandering in gekomen, onder andere dankzij de wetenschappelijke basis hiervoor. De methode richt zich op de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen in het bewegingsapparaat. Deze stoornissen hebben effect op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid. De geneeswijze wordt inmiddels door verzekeraars over heel de wereld erkend.


In de praktijk voor chiropractie komen patiënten van alle leeftijden, met name het aantal kinderen dat met hun ouders meekomt valt de laatste jaren op. Zelfs op doordeweekse dagen zit de wachtruimte het grootste deel van de dag vol, wat aangeeft dat steeds meer mensen overtuigd zijn van de werking van deze behandelmethode buiten de reguliere medische wetenschap om.

Wetenschappelijk alternatief

Uitleg chiropractieChiropractie biedt inmiddels een wetenschappelijk alternatief voor de behandeling van stoornissen in het bewegingsapparaat. Hierover vertelt onder andere Dick van Heuven, die een universitaire opleiding voltooide in Californië. Hij heeft inmiddels meer dan 25 jaar zijn eigen praktijk en is blij dat de beroepsgroep zich vrij weet te maken van een aantal andere vormen van alternatieve geneeskunde. Hij is aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en biedt daarmee een belangrijk kwaliteitslabel.

Werkgevers enthousiast

Het valt hem onder andere op dat ook werkgevers erg enthousiast zijn over chiropractie. Zij merken dat hun medewerkers weer eerder beschikbaar zijn en op een alternatieve wijze van de klachten af komen. Met name de wervelkolom en andere gewrichten krijgen veel aandacht binnen de chiropractie, onderdelen in het lichaam die vooral bij werkenden regelmatig klachten veroorzaken.

Lees meer over chiropractie:

Wat is chiropractie?
Massages vormen waardevolle aanvulling op chiropractie
Verkeerde houding is een gevolg in plaats van de oorzaak
Nieuwe behandeling maakt chiropractie pijnloos
Vergoeding chiropractie

Chiropractie in het nieuws:
Open huis om chiropractie dichter bij de mensen te brengen groot succes
Gratis wervelkolomscan in Geldermalsen was groot succes


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *