Chiropractie vormt een van de alternatieve geneeswijzen, het zorgt er op een alternatieve wijze voor dat cliënten de mogelijkheid hebben hun lichaam weer in balans te laten brengen. Die balans is van groot belang, een chiropractor gaat op zoek naar een deel van het lichaam dat uit balans is. Aan de hand daarvan is het mogelijk om voor een herstel te zorgen. Dit kan bijdragen aan het herstel van ziekten en kan daarnaast zorgen voor een algemeen gevoel van welbevinden.

Ontspannen in tijden van ziekte

massage bij een chiropractie behandelingHet is volgens chiropractoren van groot belang om in tijden van ziekte zoveel mogelijk te kunnen ontspannen. Het is wat dat betreft niet vreemd dat massages een waardevolle aanvulling blijken te vormen op chiropractie. Een behandeling op basis van chiropractie verloopt beter wanneer er daarnaast een massage wordt gegeven. Het lichaam kan zich ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt om dit terug in balans te brengen en er daarmee voor te zorgen dat het zelfherstellend vermogen de maximale capaciteit bereikt.

Betere doorbloeding dankzij massage

De massage zorgt er daarnaast voor dat de doorbloeding in het lichaam zal verbeteren, een ander aspect dat de chiropractie vervolgens meer effectief kan maken. Therapeuten die gebruik maken van chiropractie en massages geven bieden de mogelijkheid hun behandelingen te laten vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering, op basis van alternatieve geneeswijzen. Het aantal mensen dat baat heeft bij een massage naast chiropractie neemt de laatste tijd flink toe, waardoor dit de moeite van het proberen waard lijkt.

Lees meer over chiropractie:

Wat is chiropractie?
Chiropractie wint dankzij wetenschappelijke basis aan interesse
Verkeerde houding is een gevolg in plaats van de oorzaak
Nieuwe behandeling maakt chiropractie pijnloos
Vergoeding chiropractie

Chiropractie in het nieuws:
Open huis om chiropractie dichter bij de mensen te brengen groot succes
Gratis wervelkolomscan in Geldermalsen was groot succes


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

1 comment

  1. Lauren de Bruijn

    Ik vind het heel effectief om een goede massage met andere soorten chiropractie te combineren! Persoonlijk heb ik dat niet geprobeerd maar als ik tijd ervoor heb wil ik dan doen omdat ik heb hoofdpijn vanwege slechte doorbloeding. Hopelijk zal dat helpen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *