Waarbij kunnen coaching en counseling worden ingezet?

Ervaart u onderling problemen met uw partner, een werkgever of een andere belangrijke relatie binnen uw persoonlijke of zakelijke leven? In dat geval is het goed mogelijk om gebruik te maken van counseling, de counselor zal zorgen voor een vertrouwenrelatie op basis waarvan het mogelijk is om met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast kan counseling goed van pas komen op het moment dat u voor meer persoonlijke ontwikkeling wilt zorgen. Weet u niet goed welke kant u op wilt, of merkt u dat uw ontwikkeling de laatste tijd als het ware stil is komen te staan? In die gevallen is het een goed idee om gebruik te maken van coaching en counseling. Het helpt u inzicht te verkrijgen in de huidige situatie en op basis daarvan een ontwikkeling door te maken, of in ieder geval na te gaan waar zich een eventueel probleem bevindt.


Ervaart u in het dagelijks leven veel stress en wilt u daar op een andere manier mee omgaan, of wilt u weten hoe u het niveau aan stress omlaag kunt brengen? De kans is groot dat u als het gevolg van stress uit balans zal raken, de kans is groot dat dit een behoorlijke invloed heeft op uw dagelijkse leven. Het is in die gevallen de moeite waard om met een coach of counselor te gaan praten. Leidt de stress ertoe dat u gemakkelijk boos wordt en heeft u uzelf op die momenten niet goed mee onder controle? Een coach kan zich specialiseren in bijvoorbeeld angermanagement en er daarmee voor zorgen dat u de controle terug kunt krijgen.

coach en counsellorHet is daarnaast de moeite waard om gebruik te maken van coaching en counseling op het moment dat u in een sleur terecht komt en u niet goed weet u hoe daar mee om dient te gaan, of wanneer u het idee heeft dat u op een punt bent gekomen waarop er wat dient te veranderen. U kunt dan bijvoorbeeld de hulp van een lifecoach inschakelen, die zich zal richten op persoonlijke ontwikkeling. U kunt aan de ene kant een onrustig of depressief gevoel helpen te verwerken en positiever in het leven komen te staan, of aan de andere kant het hoofd bieden aan problemen binnen het gezin. Heeft u grootste plannen, maar lukt het u zonder coaching en counseling niet om tot daadwerkelijke actie over te gaan? Coaches en counselors zorgen in veel verschillende situaties voor een uitstekende behandeling, waarbij uw eigen handelen centraal staat en u het juiste steuntje in de rug ervaart. Een counselor kan u helpen bij levensvraagstukken en kan als lifecoach voor u aan de slag gaan, of kan ervoor zorgen dat u beter om dient te leren gaan met het aangaan of behouden van relaties in uw leven.


Wat dat betreft kennen coaching en counseling een groot aantal verschillende toepassingsgebieden, het is de moeite waard om deze te verkennen op het moment dat u met uzelf in de knoop zit of u het idee heeft dat u er zelf niet uit kunt komen. Een goede kindercoach of lifecoach kan u helpen op zoek te gaan naar de bron van de problemen die u ervaart, om daar door middel van coaching en counseling vervolgens op een effectieve wijze wat aan te doen. Er zijn heel specifieke toepassingsgebieden zoals angermanagement beschikbaar, net als de meer brede doelstellingen om voor meer persoonlijke ontwikkeling te zorgen of te voorkomen dat u veel stress ervaart.

Lees meer over coaching en counseling:

Wat is coaching en counseling?
Welke methodes binnen coaching en counseling bestaan er?
Brancheverenigingen coaching en counseling
Wat is de ABvC en erkennen verzekeraars de beroepsvereniging?


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een coach
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken