Cranio Sacraal therapie: Hoe het werkt, Voordelen, Resultaten en Risico’s

Wat is Cranio Sacraal therapie?

Cranio Sacraal therapie vormt een uitstekende vorm van ondersteuning die helpt bij het achterhalen van de oorzaak van klachten. Door deze vanuit de oorsprong te behandelen is het mogelijk om het totaal van fysieke, emotionele en mentale lagen met elkaar in harmonie te brengen. Door deze lagen op zowel het bewuste als onbewuste niveau te ‘helen’ zorgt de Cranio Sacrale therapie ervoor dat we als mens optimaal in ons vel komen te zitten. Een Cranio Sacraal therapeut legt daarmee de basis om het maximale potentieel uit ons leven te behalen. Iets waar zowel jong als oud gebruik van kan maken. Cranio Sacraal therapie is wat dat betreft voor een brede groep cliënten geschikt. Het gaat binnen de alternatieve geneeswijzen uit van genezing vanuit de basis.


Cranio Sacraal therapie speelt in op onverwerkte blokkades, in een van de verschillende ‘lagen’ van de mens. Het gaat om bijvoorbeeld een fysieke of een emotionele laag, waar vanuit eventuele blokkades door kunnen werken naar de overige lagen. Dit is van invloed op het algehele welbevinden en functioneren. Hierdoor is het voor de Cranio Sacraal therapeut van belang om de blokkade in kaart te brengen en die vervolgens te verhelpen. De therapie vormt op die manier geen medicijn voor bepaalde symptomen, maar zorgt er in plaats daarvan voor dat het lichaam in balans komt. De Cranio Sacraal therapie is er voor bedoeld om de verschillende lagen vrij te maken van blokkades. Hierdoor vertonen zich aan het andere ‘uiteinde’ geen symptomen van kwalen of ziekten.

Blokkades in de verschillende lagen zullen leiden tot bijvoorbeeld lichamelijke klachten en moeheid, al kan het ook gaan om emotionele problemen. Het is voor sommige cliënten van een Cranio Sacraal therapeut lastig om relaties aan te gaan of om die goed te onderhouden. De Cranio Sacrale therapie kan dan uitkomst bieden, zoals het er bij kinderen voor kan zorgen dat ze minder last krijgen van ontwikkelingsstoornissen of hyperactief gedrag.

Samenhang

Het is binnen de Cranio Sacraal therapie van belang om uit te gaan van de mens als geheel, er is sprake van een duidelijke samenhang. Een Cranio Sacraal therapeut zal daarom ook nooit uitgaan van een bepaalde laag of een specifiek element, in plaats daarvan beschouwt hij het lichaam en bijvoorbeeld de emotionele laag als één. Het is van belang om het zelfherstellend vermogen van de mens te stimuleren, door blokkades weg te nemen en van daaruit de eventuele klachten te ‘overwinnen’.

bindweefselBovendien is de Cranio Sacraal therapie gestoeld op het idee dat alles dat we meemaken wordt opgeslagen in het bindweefsel. Zodra er bijvoorbeeld een aanrijding in het verkeer dreigt en we niet meer op tijd kunnen uitwijken is er sprake van een fysieke kracht die op ons vrijkomt. Daarnaast is er tevens een emotionele kracht aanwezig. Het gaat om schrik, boosheid en/of pijn, iets dat we opslaan in ons bindweefsel en wat vervolgens tot een blokkade kan leiden. Het is binnen Cranio Sacraal therapie van belang om deze blokkades te lokaliseren en op te heffen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich in fysieke en/of emotionele zin kan herstellen.

Waarbij kan Cranio Sacraal therapie ingezet worden?

Een Cranio Sacraal therapeut kan ondersteuning bieden bij een groot aantal verschillende ‘blokkades’, die leiden tot een diversiteit aan klachten en kwalen. Het gaat om onverwerkte zaken, van groot of klein belang. Het kan gaan om blokkades van fysieke of emotionele oorsprong. Kinderen die bijvoorbeeld last hebben van faalangst of eenkennigheid hebben veel baat bij de behandeling. Daarnaast zijn er mensen die slecht slapen, zij kunnen er met de Cranio Sacraal therapie voor zorgen dat de blokkades worden opgeheven, om vanuit de oorsprong aan de oorspronkelijke balans te zorgen.


De Cranio Sacraal therapie maakt het mogelijk om een onverwerkte zaak te verwerken. Dit om ervoor te zorgen dat we beter in ons vel komen te zitten. Daarnaast om op zowel het fysieke als emotionele niveau geen blokkades te ervaren. Dankzij de Cranio Sacrale therapie leren we ons weer op een natuurlijke manier te ontspannen, zodat we symptomen kunnen verhelpen. Het lichaam laat ons daarmee als het ware zien dat er sprake is van een blokkade, op basis van een onverwerkte ervaring, die we opslaan in ons bindweefsel. Cranio Sacraal therapie behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Het gaat er daarom vanuit dat het van belang is om vanuit de oorsprong voor de juiste balans te zorgen.

Zoals aangegeven kan Cranio Sacraal therapie uitkomst bieden in een aantal verschillende situaties, het gaat daarnaast om bijvoorbeeld:

  • Huilbabies
  • Eczeem
  • Hoofdpijn of migraine
  • Oorsuizingen
  • Slecht slapen/eten
  • Darmkrampen
  • Nekpijn
  • Afstandelijkheid
  • Duizeligheid

De genoemde kwalen zijn symptomen van een blokkade in bijvoorbeeld de fysieke of emotionele laag. Cranio Sacraal therapie helpt die blokkades te bereiken en daar voor een oplossing te zorgen.

Lees meer over Cranio Sacraal therapie:

Cranio Sacraal therapie helpt lichaam en brein in balans te brengen


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een cranio sacraal therapeut
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken