De meest bekende homeopathische middelen

Waarschijnlijk heb je zelf weleens gehoord van een homeopathisch middel, maar welke worden nou het meest gebruikt? Dit is de vraag die ik voor jou ga beantwoorden. We kijken naar de bekendste homeopathische middelen, waarom ze zo bekend zijn en hun werking. Misschien vind je iets dat ook voor jou werkt.

homeopathische middelen

Echinaforce

Echinaforce zijn tabletten van het merk A.Vogel, en het is een van hun meest verkochte producten. Deze tabletten helpen dan ook bij veelvoorkomende klachten als griep en verkoudheid. Het werkzame deel in dit middel is de Echinacea purpurea, ook wel de zonnehoed genoemd. Het middel versterkt het immuunsysteem en helpt hierdoor bij deze veelvoorkomende kwalen. Dus als jij vaak last hebt van verkoudheid of jezelf grieperig voelen dan helpt dit misschien wel.

Atrosan

Atrosan is een homeopath geneesmiddel dat als een natuurlijke pijnstiller werkt bij reuma en lichte gewrichtspijn. De naam is dan ook afgeleid van artrose of artritis. Het werkzame deel in Atrosan is een plant genaamd Duivelsklauw. Deze plant wordt al erg lang gebruikt om pijn in de gewrichten te bestrijden, het is behalve pijnstillend ook ontstekingsremmend. Hierdoor kan het goed helpen om deze pijn te verlichten en wil je het wellicht eens proberen.

Gember

gember

Als je de gezondheidshypes een beetje volgt dan heb je gember waarschijnlijk ook langs zien komen, en dat is niet voor niets. Gember heeft een grote medicinale kracht, zo kalmeert het de spijsvertering en kan het ook ontstekingsremmend werken voor de gewrichten. Gember thee wordt bijvoorbeeld vaak gedronken voor de spijsvertering en heeft voor veel mensen al geholpen.

Kurkuma

Kurkuma is nog een kruid wat tegenwoordig in steeds meer drankjes wordt gedaan, maar je kunt er ook erg lekker mee koken. Ook kurkuma heeft zowel ontstekingsremmende als pijnstillende eigenschappen. Ook Kurkuma kan helpen met spijsverteringsproblemen en artritis. Kurkuma kun je op verschillende manieren gebruiken, je kunt er een koffiedrankje mee maken of je kunt het gebruiken bij een Indiase maaltijd, net wat jij lekker vindt.

Knoflook

homeopathie knoflook

Knoflook ken je vast en zeker, maar wist je ook dat het als homeopathisch middel gezien kan worden? Knoflook zit bomvol met antioxidanten en kan hierom goed helpen met het versterken van het immuunsysteem. Bovendien verlaagt het de bloeddruk en versoepelt het de bloedsomloop. Dit kruid kun je natuurlijk heel goed gebruiken bij het koken van allerlei heerlijke maaltijden.

Dus, welk homeopathisch middel lijkt jou interessant en wil je weleens proberen of het ergens bij kan helpen? Deze middelen zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar dus dat moet absoluut geen probleem zijn!

Vind een homeopaat
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken