Sta je op het punt om te gaan detoxen? Bekijk de detox kuur

detox kuur

We willen allemaal fit en gezond blijven, het liefste zo lang mogelijk. En daarom zijn mensen massaal op zoek naar oplossingen om het lichaam een klein beetje te helpen met het gezond blijven. De laatste jaren is daarmee vooral de detox methode heel erg populair geworden. Maar als je van plan bent om een detox kuur te gaan volgen dan is het handig om te weten hoe je je moet voorbereiden én welk effect dit op je lichaam heeft. Alles over de detox kuur lees je hier in deze blog.

Waarom detox zo gezond is

Ons lichaam krijgt het vaak best zwaar te verduren. Ook al proberen we wel gezond te eten, voldoende te slapen en te bewegen op zijn tijd, dan nog heeft het lichaam te maken met allerlei stoffen die niet zo gezond voor het lichaam zijn. Die stoffen doen ons lichaam geen goed. Om je lichaam te helpen die schadelijke stoffen op te ruimen kun je een detox kuur volgen. Een detox kuur helpt jou dus om je weer gezonder te maken.

Vele soorten detox kuren

Er zijn heel veel soorten detox kuren die je kunt volgen, van sap kuren tot vasten. Allemaal hebben ze zo weer hun eigen unieke kenmerken en het kan best even zoeken zijn om te ontdekken welke kuur het beste voor jou is. En welke het beste bij jou past.

Een sap kuur is heel gemakkelijk om te volgen en je hoeft er niet zoveel moeite voor te doen. Rode bietensap is bijvoorbeeld ontzettend gezond voor je lichaam. Het bevat alle vitamines die je nodig hebt als mens en wist je dat de rode biet stampvol ijzer zit? Bekijk de detox sapkuur hier.

Lekker, makkelijk en gezond

Detoxxen is dus heel erg gezond voor je lichaam maar ook makkelijk. Als je een sapkuur volgt hoef je je bijvoorbeeld niet druk te maken over wat je klaar gaat maken voor ontbijt, lunch of diner. Je kunt er ook voor kiezen hoeveel dagen je wilt detoxen. Als het de eerste keer is dat je gaat detoxen is het verstandig om niet te fanatiek te starten.

Begin gewoon met een detox van een dag of twee dagen en als het dan goed is gegaan kun je een volgende keer alsnog kiezen voor een langere detox. Want ondanks dat een detox goed is voor je lichaam is een detox ook heel erg wennen voor je lijf, zeker als je het een eerste keer doet. Je zult ook echt wel merken dat je aan het detoxen bent.

Desondanks is het wel erg gezond voor je en verstandig om te doen. Een detox is een onderhoudsbeurt aan je lichaam, je lichaam krijgt de noodzakelijke rust om het lijf even helemaal schoon te maken van alle gifstoffen. En op die manier kan het lichaam herstellen en noodzakelijke vitamines aanvullen. Daarom is een detox kuur echt heel goed voor je lichaam.