Een spiritueel festival in Nederland: Alternatieve geneeskunde in overvloed!

Het spirituele festival genaamd The Living Village heeft enkele weken geleden plaatsgevonden in Dalfsen, een dorpje naast Zwolle. The Living Village doet je denken aan Burning Man, het draait hier niet om de muziek, het draait hier om een persoonlijke transformatie. De alternatieve geneeskunde komt daar dan ook bij kijken, op dit festival is er aanbod genoeg.

the living village

The living Village

De bezoekers van dit festival komen samen om hun spiritualiteit met elkaar te delen. Samen beleven ze plezier, ontdekken ze zichzelf en bespreken ze problemen van de wereld. De activiteiten die ze hier aanbieden zijn enorm divers, voor iedereen is er wel iets. Zo zijn er verschillende podia met muziek maar ook kun je de hele dag door yogalessen volgen. Daarnaast zijn er sauna’s en kun je een individuele sessie boeken met een masseuse.

Maar dit is zeker niet alles, naast goed voor jezelf zorgen staat plezier en vooral het creëren van een gemeenschap vooral voorop bij dit festival. Kunst en theater zijn bijvoorbeeld ook belangrijke onderdelen van the Living Village. Het idee van een gemeenschapsfestival is dat je als bezoeker ook onderdeel van het festival kunt zijn en jouw eigen contributie kunt brengen. Hierdoor ben je niet echt een bezoeker, voor de tijd dat je er bent ben jij onderdeel van de gemeenschap.

De alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen zijn ook een belangrijk onderdeel van dit festival. Massage en yoga zijn als voorbeeld twee alternatieve geneeswijzen die je hier veel terugziet. Maar ook onbekendere alternatieve geneeswijzen zijn hier beschikbaar. Zo zijn er spirituele coaches, healers, dance ceremonies, helende buikdans, meditatie, aromatherapie, sjamanen, tantra, en cupping om een paar voorbeelden te noemen.

Wanneer jij graag alternatieve geneeswijzen wilt ontdekken dan is het misschien geen slecht idee om volgend jaar een bezoekje te brengen aan the Living Village.

Ben jij bij het festival geweest of heb je er wat van gehoord? Vertel ons dan wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *