Emla crème, 5 %

Wat is Emla crème?

Emla is een verdovende crème dankzij de werkzame stoffen lidocaïne en prilocaïne. De crème verdooft de huid en slijmvliezen na of voor bijvoorbeeld medische ingrepen of bij wondverzorging. Ook bij vroegtijdige zaadlozing kan u dit middel gebruiken. U koopt Emla in tubes van 5 of 30 gram.

Waar wordt Emla crème voor gebruikt?

Wondverzorging kan heel pijnlijk zijn. Om de wond toch goed te kunnen verzorgen en de patiënt niet te veel pijn te bezorgen, wordt Emla zalf gebruikt. De zalf zal de huid en slijmvliezen verdoven. U kan de zalf ook na medische ingrepen op de plaats van ingreep smeren. De pijn verlicht hier dan en is draaglijker. Bij het verwijderen van wratten, een naald inbrengen, bloed afnemen, gebruikt de arts Emla om de huid eerst te verdoven. De ingreep is zo minder pijnlijk.
Verder kan u Emla gebruiken bij te vroeg klaarkomen. Dit kan komen door erectieproblemen, ontsteking van de prostaat, schildklierafwijkingen, medicijngebruik of zenuwaandoeningen. Vroegtijdige ejaculatie kan uw zelfbeeld negatief beïnvloeden of uw seksleven vermoeilijken.

Emla kopen

Hoe werkt Emla crème?

Lidocaïne en prilocaïne zijn verdovende stoffen die de huid en slijmvliezen verdoven.

Wondverzorging en lokale medische ingrepen

Gebruik
Breng de crème aan op de wond, zonder deze in te wrijven. Dek af met een afsluitende folie of verband. Na een halfuur à een uur zal de huid verdoven. Verwijder de folie en maak de wond schoon. Indien je de huid verdooft om er nadien met een naald in te prikken, smeer je de zalf in een dikke laag. Na 1 à 5 uur kan u de ingreep uitvoeren.
De zalf heeft een snellere werking op slijmvliezen. Verdoven duurt hier maar 5 à 60 minuten.
Let op: gebruik de zalf niet dichtbij de ogen, op huiduitslag, op geslachtsdelen van kinderen.

Voortijdige ejaculatie

Gebruik
Smeer de penis 5 à 10 minuten op voorhand in. Verwijder de zalf alvorens de geslachtsgemeenschap. Dit is belangrijk om het rubber van het condoom niet aan te tasten. De zalf verdooft de eikel lichtjes, seksuele prikkels komen minder goed binnen. De zaadlozing zal later gebeuren.
Was na aanbrengen steeds de handen. Vermijd ook contact met de ogen of kleine wondjes. Raadpleeg een arts bij contact met de ogen. Spoel goed uit met water.

Hoe effectief is Emla crème?

Emla crème werkt effectief bij vroegtijdige ejaculatie en om de huid en slijmvliezen lokaal te verdoven. Lokale verdoving is bij medische ingrepen vaak aangewezen. U bespaart de patiënt heel wat pijn. De patiënt kan wel een lichte druk en aanraking voelen tijdens de ingreep.
Bij gebruik om de ejaculatie uit te stellen, verdooft Emla zalf de eikel. Hierdoor kan u minder genot ervaren.

Mogelijke bijwerkingen:
Huidirritatie, huiduitslag (uitzonderlijk), blauw-grijze huid en slijmvliezen (kan wijzen op bloedarmoede). Raadpleeg bij deze bijwerkingen een arts. U kan een mild branderig gevoel ervaren bij aanbrengen op genitale slijmvliezen of zweren op het been.
Emla kan een wisselwerking met andere medicijnen hebben. Vraag advies aan uw arts.
Lees de bijsluiter voor een volledige opsomming van bijwerkingen.