Veel mensen hebben wel gehoord van de roddel dat ‘rode wijn gezond voor je is’. Daarbij zeggen ze vaak dat één glas per dag erg goed voor je zou zijn. Toch zijn er ook veel mensen die zeggen dat dit grote onzin is. Wijn bevat natuurlijk alcohol en alcohol is niet goed voor je. Hierdoor zijn er veel verschillende meningen over of wijn nou wel of niet gezond voor je is. Daarom hier toch echt het verlossende antwoord op de brandende vraag of rode wijn nou gezond is of niet.

1 Rode wijn

Er zijn verschillende soorten wijn. Zo is er de rode wijn, maar ook de witte wijn en de rose. Maar welke van deze wijnen is het nou het beste. Er zijn verschillende rode wijnsoortendie een positief effect zouden hebben op de gezondheid. Zo zouden 2 glazen van de tempranillo rode wijner voor zorgen dat je minder loopneuzen hebt.

2 Maar waar helpt rode wijn nou eigenlijk tegen?

De aanwezigheid van alcohol in wijn zorgt er voor dat het bloed dunner wordt. De verdunning van het bloed zorgt er vervolgens weer voor dat er een betere doorbloeding van alle organen komt. Dus ook de hersenen. Rode wijn zou daarnaast ook kunnen helpen tegen een verhoogd cholesterol en diabetes type 2. Verder zou rode wijn ook kunnen helpen bij het afvallen. Rode wijn zou er namelijk voor zorgen dat het proces van nieuwe vetcellen aanmaken langzamer gaat. Maar hier geldt wel voor dat je wel met mate moet drinken.

 

3 Drink met mate

Natuurlijk helpt het niet om elke dag een paar flessen achterover te tikken. Alcohol is en blijft niet goed voor je als je er teveel van drinkt. Je kan dan ook beter een glas per dag drinken, dan op zaterdagavond 7 glazen. Als je elke dag een glas rode wijn drinkt, dan kan dat erg goed zijn voor je hart. Maar op zaterdagavond helemaal los gaan, zorgt dan weer voor problemen in de lever. Daardoor is het dus verstandiger om elke dag een glaasje te drinken, dan op 1 moment heel veel.

4 Vermoeidheid

Niet alleen tegen echt lichamelijke klachten kan rode wijn helpen. Ook voor klachten als vermoeidheid helpt een glas rode wijn. In druiven zit namelijk het stofje resveratrol. Dit stofje kan ook voorkomen in energiedrankjes en zorgt er dus voor dat je je weer energiek gaat voelen. Een glas rode wijn kan dus ook helpen tegen vermoeidheid en is dus voor veel klachten goed.


Navigatie:
Partners
Partnerlinks