Hoe ga je om met een verslaving? 

Wanneer iemand met een verslaving heeft te maken, heeft dit invloed op meerdere vlakken van het leven. Zo gaat niet alleen de kwaliteit van je persoonlijke leven en gezondheid achteruit, maar ook je sociale leven. Wil jij weten hoe je een verslaving kunt aanpakken? We vertellen je er in dit artikel meer over.

Verslaving - Unsplash

Een verslaving zorgt ervoor voor dat sociale relaties verslechteren en soms zelfs beëindigen. Daardoor wordt het sociale netwerk steeds kleiner. 

Omdat het hardnekkig kan zijn om van een verslaving af te komen, is het belangrijk dat een verslaafde de juiste hulp ontvangt. Deze hulp krijgt men bij Connection SGGZ.

Hoe kom je van een verslaving af?

Connection SGGZ helpt mensen met een verslaving op een professionele manier van hun verslaving af te komen. Dit wordt gedaan door niet alleen de verslaving aan te pakken, maar ook de onderliggende problemen. De reden hiervoor is dat deze onderliggende problemen er juist voor zorgen dat een verslaving in stand wordt gehouden. 

Connection SGGZ beschikt over een afkickkliniek in Nederland én een afkickkliniek in Zuid-Afrika. De variant in Nederland is gevestigd in Meerlo – op Landgoed Kortenbos. Door deze inspirerende locatie heeft men de mogelijkheid om zich helemaal te focussen op de behandeling. Kiest men echter voor de kliniek in Zuid-Afrika? Dan is er een prachtig uitzicht op de bergen. 

Wil je op een gezonde manier weer zin krijgen in het leven? Dan kun je dat op deze locaties doen. Je behandeling kan heel intensief zijn. Daarom heb je tijdens je verblijf in het kliniek ook de mogelijkheid om te ontspannen. 

Wanneer ben je verslaafd?

Het is fijn om te weten waar je terecht kunt als je met een verslaving te maken hebt. Het is echter wel goed om eerst te weten wanneer je verslaafd bent. 

Wanneer we het over een verslaving hebben, zijn er twee vormen waar we over kunnen spreken. De eerste vorm van een verslaving is verslaafd zijn aan middelen, zoals alcohol, roken of drugs. Je hebt dan te maken met met een alcohol- of drugsverslaving. 

Aan de andere kant kun je ook verslaafd zijn aan gedrag. In de meeste gevallen kun je dan verslaafd zijn aan gokken of games. Je bent pas verslaafd aan middelen of gedrag op het moment dat je mentaal en fysiek volledig afhankelijk bent geworden van een bepaald middel of gedrag. Je hebt er geen controle meer over en je dagelijkse activiteiten beginnen eronder te lijden.

Kortom: je kunt van een verslaving afkomen door gebruik te maken van de professionele hulp van SGGZ. Afkicken kan zoals gezegd in Nederland, maar ook Zuid-Afrika. Neem hiervoor contact op met Connection SGGZ.