Homeopathie behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Dat neemt echter niet weg dat de wijze van behandelen in veel gevallen goed samen gaat met de reguliere behandelingen. Het is wat dat betreft de moeite waard om homeopathie in te zetten als een complementaire behandelwijze.

Zelfgenezend vermogen van het lichaam

Het lichaam heeft een belangrijk zelfherstellend en zelfgenezend vermogen. Het is echter wel van belang dat dit vermogen in voldoende hoge mate beschikbaar is en dat het lichaam bijvoorbeeld goed in balans is. Homeopathie kan helpen die balans te herstellen, waardoor we minder (snel) medicijnen nodig hebben. Toch vormen de reguliere medicatie en behandelingen op basis van homeopathie een aanvulling op elkaar. Door de beiden te combineren blijken de best mogelijke resultaten te behalen.

Diagnose stellen en laten behandelen

homeopathie en reguliere geneeskundeZelfs wanneer een behandeling op basis van reguliere geneeskunde niet tot de wensen behoort kan het de moeite waard zijn om daar toch gebruik van te maken. Het is op basis daarvan bijvoorbeeld mogelijk om een diagnose te stellen. Voor de behandeling is het daarna dan mogelijk om gebruik te maken van homeopathie. Op die manier vullen de beide onderdelen elkaar mooi aan. Ook de behandeling op basis van zowel homeopathie als de reguliere geneeskunde kan van belangrijke toegevoegde waarde zijn. Het is wat dat betreft de moeite waard om bijvoorbeeld een huisarts te zoeken die open staat voor homeopathie en de beide geneeswijzen in combinatie kan inzetten voor het best mogelijke resultaat.

Lees meer over homeopathie:

Wat is homeopathie?
Kan homeopathie een allergische reactie opleveren?
Hoge verdunningen binnen homeopathie werkzaam
Balans vinden dankzij inzet homeopathie
Homeopathie helpt het lichaam terug in balans te brengen
Hoe kan homeopathie bij een lage dosis toch een groot lichamelijk effect hebben?
Homeopathie goed geschikt voor behandelen depressie
Homeopathie is er voor iedereen

Homeopathie in het nieuws:
Prins Charles enorm tevreden over homeopathie voor runderen
Week van 10 april was de week van de homeopathie
Homeopathie en osteopathie aanwezig op de Huishondbeurs 2016
Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *