Homeopathie succesvol bij behandelen depressie

De Praktijk voor Klassieke Homeopathie heeft ontdekt dat homeopathie een goed middel blijkt voor het verhelpen van depressie. Heb je last van een depressie en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is het een goed idee om eens te gaan praten met een homeopaat.

Prikkelbaar en nergens zin in

Patiënten die prikkelbaar zijn en eigenlijk nergens zin in hebben wordt over het algemeen gemakkelijk anti-depressiva voorgeschreven. De laatste jaren hebben duidelijk gemaakt dat dit niet altijd een goede keuze vormt, de middelen kennen een aantal nare bijwerkingen. De Praktijk voor Klassieke Homeopathie heeft ontdekt dat de homeopaat in dat geval een goed alternatief te bieden heeft. Het is dan niet nodig om gebruik te maken van reguliere geneesmiddelen, in plaats daarvan zijn er natuurlijke middelen beschikbaar.

homeopatische middelen tegen depressie

Homeopathische geneesmiddelen zijn volledig natuurlijk. Ze zijn namelijk opgebouwd uit mineralen, planten en dierlijke producten. Alle homeopathische middelen zijn in een veilige dosering getest op mensen (niet op dieren) waardoor de producten niet schadelijk voor je kunnen zijn.

Homeopatische middelen tegen depressie zijn veelvuldig beschikbaar en voor verschillende diepten van de depressie en verschillende oorzaken van de depressie zijn andere middelen beschikbaar. Het is bij een depressie daarom belangrijk om naar een homeopaat te gaan die gebaseerd op jouw situatie de juiste homeopatische middelen tegen depressie kan voorschrijven.

Aurum metallicum

Aurum metallicum is een middel dat vaak wordt voorgeschreven aan mensen met het gevoel van totale hulpeloosheid bij zeer diepe depressies. Bij mensen in een depressie die vaak gezien worden als workaholics, omdat ‘alleen zijn’ hen alleen nog maar slechter laat voelen. Hun gevoelens worden sterkbeïnvloed door tegenslagen in werk, tegenslagen op financieel vlak en teleurstellingen in persoonlijke relaties. Vaak voelen deze mensen dat zelfdoding de enige mogelijke uitweg is voor hun situatie.

Natrum muriaticum

Natrum muriaticum is een homeopathisch middel tegen depressie dat veel wordt gebruikt bij depressies door verlies van dierbaren. Door het overlijden van een belangrijk persoon dat dicht bij jou stond, kunnen sommige mensen de draad moeilijk oppakken. Emoties worden vaak voor zichzelf gehouden, wat een gesloten persoonlijkheid als gevolg heeft, met diepe emotionele ‘littekens’ die jaren na het overlijden nog erg gevoelig zijn. Door Natrum muriaticum in combinatie met homeopathisch advies kunnen dit soort depressies verlicht of zelfs verholpen worden.

Calcarea carbonica

Bij een diepe depressie waarbij men zich zorgen maakt over de meest onbelangrijke zaken zou calcarea carbona hulp kunnen bieden. Iemand lijdt dan veel door onzekerheid en is zo diep gezonken dat het voelt alsof de op bodem van de oceaan zijn.

Stannum metallicum

Een medicijn dat zich volledig op de longen richt en naast depressie ook voor andere problemen gebruikt wordt, is stannum metallicum. In de Chinese geneeskunde zijn de longen verbonden aan verdriet en onopgeloste problemen.  Mensen die het beste reageren op dit homeopathisch middel tegen depressiezijn depressief, voelen zich hopeloos en zijn zeer angstig. Ze zijn ontevreden en niets maakt hen gelukkig, ze voelen zich onaangedaan, ontmoedigden huilen vaak veel. Deze mensen raken vaak geobsedeerd door wat andere over hen zeggen of online over hun posten.

Naast bovengenoemde vier homeopatische middelen tegen depressie zijn er nog tientallen andere middelen die veelvuldig worden ingezet bij depressies. Ook bloesemremedies lijken in sommige gevallen te helpen bij bepaalde vormen van depressies.

Inzet van klassieke homeopathie

Het is volgens de praktijk onder andere de individuele benadering van iedere patiënt die het mogelijk maakt om op basis van homeopathie voor een geslaagde behandeling te zorgen. Een homeopaat zal zich niet alleen maar richten op de depressie zelf, er is ook aandacht voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het lichaam heeft als het ware een zetje in de rug nodig, om zelf weer tot het bestrijden van de depressie te kunnen komen. Het blijkt hiermee goed mogelijk om iets aan een depressie te doen, om daar vervolgens op eigen kracht uit te kunnen komen.

Lees meer over homeopathie:

Wat is homeopathie?
Kan homeopathie een allergische reactie opleveren?
Homeopathie gaat uitstekend samen met reguliere behandelingen
Hoge verdunningen binnen homeopathie werkzaam
Balans vinden dankzij inzet van homeopathie
Homeopathie helpt het lichaam terug in balans te brengen
Hoe kan homeopathie bij een lage dosis toch een groot lichamelijk effect hebben?
Homeopathie is er voor iedereen

Homeopathie in het nieuws:
Prins Charles enorm tevreden over homeopathie voor runderen
Week van 10 april was de week van de homeopathie
Homeopathie en osteopathie aanwezig op de Huishondbeurs 2016
Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een homeopaat
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken