Homeopathie speelt in op het zelfgenezend vermogen van mens en dier, om daarmee op preventieve wijze klachten te voorkomen. Van 10 tot en met 16 april stond deze therapie weer even extra in het zonnetje, het was toen namelijk de internationale week van de homeopathie.

Preventieve geneeswijze

Tijdens de week van de homeopathie was er extra aandacht voor deze alternatieve wijze van behandelen. Het thema was deze keer de preventieve werking die er vanuit kan gaan, iets waar veel mensen zich niet van bewust zijn. Op woensdagavond 13 april heeft Jennie van der Kolk bijvoorbeeld een lezing gehouden in Wageningen, waar patiënten en anderen meer te weten kwamen over de preventieve werking die er uit kan gaan van homeopathie. Tijdens een homeopathische behandeling is het namelijk niet de onderdrukking van klachten die deze oplost, het gaat om de eigen geneeskracht die de problemen verhelpt.

Homeopathie vraagt om maatwerk

Om die eigen geneeskracht goed aan te kunnen spreken is maatwerk vereist, vandaar dat deze geneeswijze vraagt om een goed begrip van de patiënt. Er is altijd sprake van een individuele bepaling voor een bepaald geneesmiddel, dat goed aansluit bij het klachtenbeeld dat iemand ervaart. Het is mogelijk de homeopathie preventief in te zetten, waarbij maatwerk net zo belangrijk is als bij het reactief behandelen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam ontvangt op die manier de juiste prikkels, zodat homeopathie kan helpen de klachten te verhelpen en van toegevoegde waarde te zijn.

Lees meer over homeopathie:

Wat is homeopathie?
Kan homeopathie een allergische reactie opleveren?
Homeopathie gaat uitstekend samen met reguliere behandelingen
Hoge verdunningen binnen homeopathie werkzaam
Balans vinden dankzij inzet van homeopathie
Homeopathie helpt het lichaam terug in balans te brengen
Hoe kan homeopathie bij een lage dosis toch een groot lichamelijk effect hebben?
Homeopathie goed geschikt voor behandelen depressie
Homeopathie is er voor iedereen

Homeopathie in het nieuws:
Prins Charles enorm tevreden over homeopathie voor runderen
Homeopathie en osteopathie aanwezig op de Huishondbeurs 2016
Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *