Hypnotherapie kan verslaafden helpen te stoppen met roken

Stoppen met roken is ieder jaar weer een uitdaging voor een grote groep verslaafden. Verstokte rokers hebben het doorgaans al een paar keer geprobeerd, maar waarschijnlijk zonder (blijvend) succes. Hypnotherapie kan daar verandering in brengen, volgens het Trimbos Instituut kunnen 2 – 3 behandelingen bij sommigen uiterst behulpzaam zijn.

Hypnotherapie en acupunctuur

Het Trimbos Instituut geeft daarbij aan dat de behandelingen op basis van hypnotherapie lang niet bij iedereen werken, dit is van persoon tot persoon verschillend. Anderen hebben bijvoorbeeld meer aan acupunctuur of een meer traditionele manier om te stoppen met roken. Welke methode het best geschikt is valt op voorhand over het algemeen lastig aan te geven. Feit is dat hypnotherapie en acupunctuur er als alternatieve geneeswijzen in sommige gevallen voor kunnen zorgen dat iemand gemakkelijker kan stoppen met roken en daar vervolgens ook vanaf kan blijven.

Twee tot drie behandelingen nodig

hypnotherapie behandelingGemiddeld genomen zijn er volgens het Trimbos Instituut 2 – 3 behandelingen nodig. De kosten verschillen uiteraard per therapeut, over het algemeen bedragen die €100 – €300. Dat vraagt om een flinke investering, maar zorgt er aan de andere kant voor dat er een structurele kostenpost wegvalt. Volgens het Trimbos Instituut is niet bewezen dat de genoemde methoden effectief kunnen zijn. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de instelling alle initiatieven om te stoppen met roken toejuicht, zodat we daar in Nederland uiteindelijk helemaal vanaf kunnen komen.

Lees meer over hypnotherapie:

Wat is hypnotherapie?
Wat voel ik tijdens een hypnose en wat onthoud ik van de sessie?
Zayn Malik overweegt hypnotherapie tegen angstaanvallen


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een hypnotherapeut
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken