Hoe kun je weer instappen in het normale leven na een verslaving?

Het overwinnen van een verslaving kan voor veel mensen een zwaar gevecht zijn. Dit komt doordat verslaafde individuen harder moeten werken om hun impulsen onder controle te krijgen. Op het moment dat de controle hierover verloren is, kunnen zij de grip op hun leven ook verliezen.

Verslaving - Unsplash

Wil jij het heft weer in eigen handen kunnen nemen? En heb je geen idee hoe je het normale leven weer kunt instappen na een verslaving? Dan kan dit artikel jou meer op weg helpen. Lees daarom snel verder!

Afkicken in het buitenland

Heb jij het idee dat je met een verslaving te maken hebt? En heb je besloten dat je hier vanaf wil komen? Dan mag je zeer trots op jezelf zijn, omdat hiermee de eerste stap naar herstel gezet is. 

Op het moment dat je zelf niet meer van een verslaving af kunt komen, kan een beroep op professionele hulp gedaan worden. Dit kan in Nederland gebeuren, maar er kan ook voor gekozen worden om dit op afstand te doen. Dit biedt de mogelijkheid om even weg te stappen van de bekende omgeving en gebruik te maken van de reset-knop. 

Heb jij hier behoefte aan? Dan kun je naar een afkickkliniek Zuid Afrika. Er kan genoten worden van prachtige landschappen en daarnaast is er genoeg ruimte voor ontspanning, rust en mogelijkheden om tot nieuwe inzichten te komen. 

Vóórdat de keuze wordt gemaakt om naar Zuid-Afrika te gaan, is het goed om te weten dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Wil je weten hoe hoog deze kosten zijn? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de zorgverzekering. 

Afkicken in Nederland

Uiteraard is het ook begrijpelijk dat sommige mensen de voorkeur hebben om in Nederland geholpen te worden. Zo zijn alle naasten lekker dichtbij om support te bieden. 

Een afkickkliniek drugs in Nederland is gevestigd in Weert. Voordat het behandelingstraject van start gaat, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Dit gesprek zorgt ervoor dat de situatie in kaart wordt gebracht, zodat er specifieke hulp geboden kan worden. 

Hierna gaat de detox-fase in, wat inhoudt dat er wordt afgekickt van een verslavend middel, zodat er met een schone lei aan het behandelingstraject begonnen kan worden. 

Na dit traject houden professionals de vinger-aan-de-pols door middel van nazorg. Heb je hier meer vragen over? Dan kan er telefonisch contact opgenomen worden met de locatie.

Samenvatting

Samenvattend: het kan een zwaar gevecht zijn om van een verslaving af te komen. Gelukkig kan hier door professionals hulp op maat voor geboden worden. Er kan gekozen worden om af te kicken in Zuid-Afrika of in Nederland. Na het behandelingstraject kun jij je leven weer normaal oppakken.