Wat is iriscopie?
Iriscopie staat ook wel bekend als irisdiagnostiek en wordt toegepast door een iriscopist. Het vormt een alternatieve geneeswijze, die gebruik maakt van patronen, kleuren en andere kenmerken van de iris als diagnosemiddel. Het is door middel van de iris mogelijk om een verstoring in het lichaam vast te kunnen stellen, om van daaruit naar de juiste balans en harmonie te zoeken. De iriscopist gebruikt een iriskaart die de iris opdeelt in verschillende gebieden, die overeenkomen met die in het menselijk lichaam.
Iriscopie maakt het aan de hand van de iriskaart inzichtelijk in welke onderdelen van het lichaam er mogelijke problemen voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om organen of systemen die een ontsteking, een te hoge activiteit of juist een verstoring laten zien. Daarnaast is het mogelijk om na te gaan welke organen en systemen zich in goede conditie bevinden. Iriscopie is vooral een diagnostisch hulpmiddel en geen daadwerkelijke geneeswijze, het is een methode om eventuele problemen op te sporen.
Hoe gaat de behandeling in z’n werk?
Een iriscopist zal binnen irisdiagnostiek gebruik maken van een zaklamp en een vergrootglas, om de iris van de patiënt te kunnen onderzoeken. Het is daarnaast mogelijk om binnen iriscopie gebruik te maken van een camera, om weefselveranderingen en bijvoorbeeld pigmentpatronen of onregelmatigheden in het stroma te ontdekken. Aan de hand van de iriskaart is het vervolgens mogelijk om na te gaan welke invloed deze elementen hebben op het functioneren van het lichaam en eventuele problemen in de balans.
Lees meer over iriscopie:
Gratis iriscopie op beurs in Hoevelaken mogelijk
Vergoeding iriscopie
Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!