Wat is kleurentherapie?

Kleurentherapie vormt een bijzondere variant van alternatieve geneeswijzen, die volgens therapeuten vooral heilzaam is wanneer de energiebalans in het lichaam verstoord is. Het kan in die gevallen helpen kleurtherapie te vormen, door de energiebalans te herstellen hervindt het lichaam de kracht om eventuele kwalen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Gekleurd water of gekleurde vloeistoffen

Een behandeling op basis van kleurentherapie kan op verschillende manieren plaatsvinden. We kennen de therapie ook wel als chromatherapie, er wordt gebruik gemaakt van gekleurd licht. De behandeling met kleur maakt gebruik van diverse kleuren, om de behandeling af te kunnen ronden is het van belang om een korte blootstelling aan een complementaire kleur te verzorgen. Op die manier komt het lichaam direct weer in balans en is het mogelijk om op basis van de kleurentherapie voor meer energie te zorgen. De kleurentherapie kan onder andere plaatsvinden door gebruik te maken van gekleurd water of gekleurde vloeistoffen, daarnaast bestaan er een aantal andere mogelijkheden.

Kleurbad om te visualiseren

kleurentherapieHet is bijvoorbeeld mogelijk om een kleurbad te nemen, iets dat kan helpen bij het visualiseren van bepaalde effecten of het visueel inademen van kleur. Het zijn processen die het gemakkelijker maken om tot rust te komen. Als het gevolg van die rust heeft het lichaam de mogelijkheid om terug in balans te komen. De kleurentherapie of chromatherapie kan op die manier helpen om de energie te hervinden en als herboren door het leven te gaan.


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *