De Hotstone massage blijkt bijzonder goed geschikt voor de behandeling van ouderen. Het type massage biedt voordelen voor veel verschillende patiënten, maar het zijn vooral de ouderen die profiteren van de aanraking binnen de behandeling. Dat stelt onder andere Jolanda Notebomer, die al sinds 2006 haar eigen massagepraktijk in Rotterdam heeft. Zij behandelt zowel ouderen als anderen en merkt dat het vooral de patiënten op leeftijd zijn die het heerlijk vinden om weer eens aangeraakt te worden. Het is niet alleen de behandeling zelf die tot positieve resultaten leidt, buiten de Hotstone massage om is het ook de aanraking die ze goed doet.

Massage voor ouderen

Aanraking en massages vormen voor veel ouderen niet langer een vanzelfsprekendheid, vooral wanneer hun partner is komen te overlijden. Dat is spijtig, aangezien het aanraking is dat kan helpen mensen te kalmeren en ontspannen. Het verlicht bepaalde klachten zoals hoofdpijn en pijn in de nek of schouder. Een Hotstone massage is voor hen daarom uitstekend geschikt, het zorgt ervoor dat ouderen beter in hun vel komen te zitten.
De Hotstone massage werkt goed bij verschillende ouderdomsklachten en valt ook preventief uitstekend in te zetten. Een massage helpt de doorstroming van het bloed en de lymfe te verbeteren, waardoor ouderen minder risico lopen op het ontwikkelen van vervelende ziekten. Daarnaast is een massage ook gewoon lekker, waardoor veel ouderen er verstandig aan doen een afspraak te maken voor een Hotstone massage of een andere behandeling door een ervaren masseur of masseuse.

Lees meer over massage:

Wat is massage?
Waarbij kan massage worden ingezet?
Massage kan helpen afvallen effectiever te maken
QoQo massage combineert massage therapie met westerse levensstijl
Massage blijkt goede aanvulling bij (na)behandeling van kanker
Massage helpt communicatie tussen lichaam en geest te verbeteren
Massage blijkt niet alleen goed geschikt voor mensen

Massage in het nieuws:
Mantelzorgers De Ronde Venen krijgen massage
Massage helpt dialysepatiënten hun zorgen even te vergeten
Massage voor het goede doel in Den Bosch


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!