Afgelopen 27 januari vond er in het Toon Hermans Huis Drenthe een presentatie en demonstratie plaats die bezoekers inzicht bood in de werkzaamheid van speciale massages ter ondersteuning bij de (na)behandeling van kanker. Het blijkt dat dit type massage erg goed geschikt als aanvullende behandelmethode voor mensen die kanker hebben of dat hebben gehad.

Presentatie en demonstratie over werkzaamheid

massagetherapieTijdens de presentatie en demonstratie kwamen er verschillende aspecten aan bod. Patiënten en andere geïnteresseerden hadden onder andere de kans om zelf een massage te ondergaan. Het vormt een aanvulling op de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie. Die reguliere vormen van behandeling bij kanker laten hun sporen in het lichaam na, het is op basis van een meer alternatieve geneeswijze mogelijk om hierin aanvullend te behandelen. De massages leiden niet tot genezing, maar zorgen er wel voor dat het lichaam zich gemakkelijker kan ontspannen om het herstel maximaal te ondersteunen.

Massage als aanvullende behandeling bij kanker

Door middel van de speciale massages bij kanker is het bijvoorbeeld mogelijk om slapeloosheid, angst en stress te verminderen. Patiënten hebben daar minder mee te maken, waardoor ze al hun kracht beschikbaar hebben tijdens de behandeling op basis van de reguliere geneeskunde of op het moment dat zij willen herstellen. Het gaat om massages door masseurs van het Netwerk Massage bij Kanker. Zij hebben een aanvullende opleiding gevolgd waarin onder andere kennis van de ziekte wordt opgedaan, net als van de beschikbare behandelmethoden en de bijwerkingen van de medicatie die wordt toegediend.

Lees meer over massage:

Wat is massage?
Waarbij kan massage worden ingezet?
Massage kan helpen afvallen effectiever te maken
Hotstone massage goed geschikt voor ouderen
QoQo massage combineert massage therapie met westerse levensstijl
Massage helpt communicatie tussen lichaam en geest te verbeteren
Massage blijkt niet alleen goed geschikt voor mensen

Massage in het nieuws:
Mantelzorgers De Ronde Venen krijgen massage
Massage helpt dialysepatiënten hun zorgen even te vergeten
Massage voor het goede doel in Den Bosch


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *