Een goede massage helpt ons van tijd tot tijd even goed te ontspannen of zorgt ervoor dat we bepaalde gewrichten los kunnen maken. Massages dragen bij aan het herstel na een blessure of zorgen er op advies van een therapeut voor dat we simpelweg beter in ons vel komen te zitten. We zijn ons er met het oog op mensen inmiddels goed van bewust dat massages van toegevoegde waarde zijn. Naar nu blijkt kunnen massages ook dieren helpen, koeien geven bijvoorbeeld meer melk wanneer zij een massage hebben gehad.

Massage voor koeien

Het is een landbouwbedrijf in Merchtem dat gebruik maakt van de massages voor koeien, om ze zoveel mogelijk melk te laten geven en hier op een productieve wijze gebruik van te maken. Dit kwam aan het licht tijdens de Dag van de Landbouw, waar zo’n 80.000 mensen op af kwamen. Zo’n 50 bedragen stelde de bedrijven open voor het publiek, waardoor men in Merchtem onder andere de kans had om met eigen ogen te zien hoe de koeien er genoten van een massage.

Massagebehandeling van een therapeut

Massages voor mensen kunnen ons op verschillende manieren helpen, het zijn therapeuten die daarover kunnen adviseren en kunnen aangeven op welke manier dat van toegevoegde waarde is. Een goede massage door een therapeut helpt er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de doorbloeding van ons lichaam op orde komt. Als het gevolg daarvan komt ons lichaam goed in balans en hebben we de mogelijkheid om onze weerstand te verbeteren of bepaalde klachten van binnenuit op te lossen.

Lees meer over massage:

Wat is massage?
Waarbij kan massage worden ingezet?
Massage kan helpen afvallen effectiever te maken
Hotstone massage goed geschikt voor ouderen
QoQo massage combineert massage therapie met westerse levensstijl
Massage blijkt goede aanvulling bij (na)behandeling van kanker
Massage helpt communicatie tussen lichaam en geest te verbeteren

Massage in het nieuws:
Mantelzorgers De Ronde Venen krijgen massage
Massage helpt dialysepatiënten hun zorgen even te vergeten
Massage voor het goede doel in Den Bosch


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!