De Elyse kliniek voor nierzorg in Woerden had onlangs een bijzondere verrassing in petto voor de verschillende patiënten. Zij werden verwend door de Dani Elden stichting. Zorgmanager Myriam Zeelen zat naar eigen zeggen met tranen in haar ogen toen ze de verschillende patiënten zag genieten van de massages die zij kregen.

Even geen patiënt

Volgens de zorgmanager voelden de verschillende patiënten zich even een dagje geen patiënt. Dat is voor hen erg belangrijk, omdat ze dagelijks te maken hebben met de gevolgen van hun aandoening. Dialysepatiënten zijn erg ziek en moeten minimaal 3x per week naar de kliniek. De kwaliteit van leven gaat daardoor hard achteruit. Het is volgens haar wat dat betreft dan ook niet meer dan terecht dat zij zich dankzij de massages even een keer kunnen ontspannen. Elyse zorgt er met een kleinschalige setting voor dat de intensieve behandeling zo aangenaam verloopt, maar een verwenmoment als dit is toch van belangrijke toegevoegde waarde.

Verwendag met een massage

De massages voor de dialysepatiënten voelde als een ware verwendag, waarop ze even konden vergeten dat ze ziek zijn. De Dani Elden stichting zorgde niet zomaar voor een massage, daarnaast was er sprake van een sfeerkamer. Die was bedoeld om nog even terug te denken aan de massage die zij zojuist gehad hadden. Het uiteindelijke doel was de patiënten door middel van de massage te laten ontspannen en ze daar zo uitgebreid mogelijk van te laten genieten. Het doel lijkt meer dan bereikt, waardoor zij een belangrijk steuntje in de rug hebben ontvangen voor de komende tijd.

Lees meer over massage:

Wat is massage?
Waarbij kan massage worden ingezet?
Massage kan helpen afvallen effectiever te maken
Hotstone massage goed geschikt voor ouderen
QoQo massage combineert massage therapie met westerse levensstijl
Massage blijkt goede aanvulling bij (na)behandeling van kanker
Massage helpt communicatie tussen lichaam en geest te verbeteren
Massage blijkt niet alleen geschikt voor mensen

Massage in het nieuws:
Mantelzorgers De Ronde Venen krijgen massage
Massage voor het goede doel in Den Bosch


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!