Een massage zorgt er niet voor dat je zal afvallen. Dat neemt aan de andere kant echter niet weg dat een massage wel degelijk kan helpen om het afvallen effectiever te maken. Diëtisten en masseurs leggen uit hoe dat werkt.

Bevordering van afvoer afvalstoffen

masseur masseert een vrouwTijdens het afvallen moet het lichaam hard aan de slag. Er is als het ware sprake van een grote schoonmaak, waarbij de afvalstoffen dienen te worden afgevoerd. Een massage kan op dit moment van grote toegevoegde waarde zijn. Het verbetert de bloedsomloop en zorgt er daarmee bijvoorbeeld voor dat de spijsvertering beter werkt. Dit maakt het mogelijk om de afvalstoffen en vocht af te voeren. Op die manier zorgt een massage er als het ware voor dat het lichaam de volledige kracht heeft om te gaan afvallen. Daarnaast is het natuurlijk van belang om voldoende te bewegen en voldoende gevarieerd en gezond te eten.

Minder behoefte aan snacken

Een massage kan daarnaast nog een andere belangrijke invloed hebben. Veel mensen hebben last van emotie-eten. Dit betekent dat ze eten vanwege een ongelukkig gevoel of vanwege stress. Verder biedt het de mogelijkheid stress te verminderen en daarmee te zorgen voor meer levensgeluk. Op die manier kan de massage er indirect voor zorgen dat we minder eten en dat het afvallen gemakkelijker verloopt. De massage helpt de geluksstoffen in het brein aan te maken. We komen beter in ons vel te zitten, waardoor het gemakkelijker wordt om het gewenste gewicht te bereiken.

Lees meer over massage:

Wat is massage?
Waarbij kan massage worden ingezet?
Hotstone massage goed geschikt voor ouderen
QoQo massage combineert massage therapie met westerse levensstijl
Massage blijkt goede aanvulling bij (na)behandeling van kanker
Massage helpt communicatie tussen lichaam en geest te verbeteren
Massage blijkt niet alleen goed geschikt voor mensen

Massage in het nieuws:
Mantelzorgers De Ronde Venen krijgen massage
Massage helpt dialysepatiënten hun zorgen even te vergeten
Massage voor het goede doel in Den Bosch


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!