Mesologie kan mogelijk uitkomst bieden bij diabetes

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag, dit jaar is diabetes het thema. In Nederland hebben zo’n 1 miljoen patiënten deze ziekte. Uit recent onderzoek blijkt dat mesologie kan bijdragen aan de behandeling daarvan. Een persoonlijk gezondheidsplan zorgt ervoor dat er een betere balans in het lichaam ontstaat, waardoor patiënten in veel van de gevallen minder last hebben van hun diabetes.

Diabetes op jonge of latere leeftijd

Diabetes kan al bij de geboorte ontstaan, al is het ook mogelijk dat je dat pas op latere leeftijd ontwikkeld. Het kan onder andere te maken hebben met bepaalde (eet)gewoontes, het lijkt daarom van groot belang om hier door middel van mesologie of andere vormen van behandeling wat aan te doen. Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij de verschillende samenwerkende hormonen in het lichaam er niet in slagen om de bloedsuikerspiegel op orde te houden. Insuline is een van de belangrijke hormonen die hierbij een rol speelt.

Mesologie bij diabetes

behandeling mesologieMesologie lijkt uitkomst te kunnen bieden bij mensen met diabetes, het is in ieder geval de moeite waard om dit nader te onderzoeken. Binnen deze alternatieve geneeswijze kan een behandelaar helpen klachten op te sporen en die beter in kaart te brengen. Door vervolgens de balans in het lichaam te herstellen kunnen de klachten met betrekking tot diabetes afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Ieder mens is echter uniek, waardoor er meer onderzoek nodig is naar mesologie bij diabetes om precies in kaart te brengen wat er mogelijk is op dit gebied.

Lees meer over mesologie:

Wat is mesologie?


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *