Met déze hulpmiddelen verhoog je jouw mobiliteit

Wil jij graag jouw mobiliteit verhogen? Dan zijn er diverse hulpmiddelen waarmee je dit kunt doen, zoals het douchekrukje. Wij zochten uit welke middelen er precies zijn om je mobiliteit te verhogen en geven in dit artikel meer informatie over deze specifieke middelen. Lees snel verder.

Wandelen - Unsplash

Je mobiliteit verhogen

De rollator

Een rollator kopen kan ervoor zorgen dat je meer vrijheid hebt om ergens naartoe te gaan. Tevens verbetert de rollator je mobiliteit.

Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je in beweging blijft, zonder dat er hierbij kans is op vallen. Dit geeft voor jou als gebruiker ook een gevoel van veiligheid. Mocht je last hebben van problemen met je balans, dan kan een rollator je hierbij ook ondersteunen.

Een scootmobiel

Een scootmobiel verhoogt eveneens je mobiliteit. Ook is het zeer gebruiksvriendelijk en kun je er gemakkelijk op.

Het is niet zo dat iemand die een scootmobiel gebruikt minder beweegt. Dit hulpmiddel moedigt je juist aan om meer te bewegen, omdat je er zelf naartoe moet lopen en erop moet stappen.

Ook mag een scootmobiel niet overal mee naar binnen, waardoor je deze dient te parkeren en zelf naar binnen loopt.

Het douchekrukje

Een douchekrukje biedt veel veiligheid tijdens het douchen én zorgt voor comfort. Zo heb je voldoende ondersteuning aan de arm en/of rug, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je uitglijdt.

Tevens kunnen de leuningen van het douchekrukje worden afgesteld op de manier die voor jou het meest comfortabel is.

De wandelstok

Een wandelstok verhoogt je mobiliteit en zorgt ervoor dat je meer balans, ritme en evenwicht ervaart. Tijdens het lopen kan de wandelstok je rug, spieren en knieën tot ruim dertig procent ondersteunen. Hierdoor is lopen minder vermoeiend en kun je het langer volhouden. Dit nodigt dan ook uit tot meer beweging.

De rolstoel

De rolstoel heeft als voordeel dat je er zeer makkelijk mee kunt rijden. Een rolstoel is vrij wendbaar en ook stabiel. Mocht je er een stoep mee op willen rijden, dan kun je dit eenvoudig doen. Ook is een rolstoel vaak voorzien van een centrale beensteun voor nog meer comfort. Indien je slecht ter been bent, kun je zo alsnog op een fijne manier de deur uit.

Wij hopen dat je middels dit artikel meer inzicht hebt verkregen in de hulpmiddelen die jouw mobiliteit kunnen vergroten en wensen je veel succes met je keuze.