Geneeskundige kruiden kunnen een uitstekende aanvulling vormen op de scheikundige medicijnen die we kennen. De reguliere geneeskunde brengt veelal vervelende bijwerkingen met zich mee. Het is op basis van kruidengeneeskunde goed mogelijk om daar ver van weg te blijven, zo blijkt in het boek van Bernard Debre en Philippe Even. De twee fransen schreven het boek ‘Guide des 4000 medicaments utiles, inutiles et dangereux’.

Bescherming van de farmaceutische industrie

In het boek blijkt onder andere dat een groot deel van de reguliere medicijnen slechts wordt goedgekeurd ter bescherming van de farmaceutische industrie. Ze schatten dat 7 op de 10 medicijnen slechts enigszins werkt en dat er in 3 op de 10 gevallen sprake is van een volledig waardeloze pil. Daarnaast beschrijven ze 58 pillen die zelfs gevaarlijk kunnen zijn en uit de handel genomen zouden moeten worden

Boek over kruidengeneeskunde

behandeling via natuurgeneeskundeVolgens de schrijvers vormt kruidengeneeskunde een beter alternatief, het is op basis van diverse kruiden goed mogelijk om verschillende kwalen en ziekten te genezen of de symptomen te verlichten. De aanleiding voor het boek vormde het schandaal rond geneesmiddel Mediator. In Frankrijk leidde dit tot honderden doden, voordat de gevaarlijke pil uit de handel werd genomen.

Lees meer over natuurgeneeskunde:

Wat is natuurgeneeskunde?
Toezicht voor alternatieve genezers zoals voor reguliere geneeskunde

Vergoeding natuurgeneeskunde:
Vergoeding antroposofie
Vergoeding moermantherapie
Vergoeding natuurgeneeskunde
Vergoeding orthomanuele geneeskunde
Vergoeding orthomoleculaire geneeskunde
Vergoeding podo-orthesiologie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *