De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kon al ingrijpen bij misstanden en eventuele problemen binnen de reguliere zorg, daar komen nu een aantal alternatieve geneeswijzen bij. De alternatieve geneeswijzers zijn blij met deze ontwikkeling, aangezien dat ze eindelijk gelijk stelt aan de reguliere geneeskunde. De IGZ gaat toezicht houden op in ieder geval chiropractie, acupunctuur en homeopathie, maar het is niet uitgesloten daar daar in de toekomst meer natuurgeneeswijzen bij zullen komen.

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

kruiden, planten, natuurDit is het gevolg van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg die op 1 januari 2016 in werking zal treden. Dankzij die wet zullen ook 40.000 alternatieve genezers onder het toezicht van de inspectie komen staan. De alternatieve genezers zijn blij met de ontwikkeling, omdat dit ze helpt de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Op die manier kan de alternatieve geneeskunde aan het eigen imago werken, dat toch nog niet altijd volledig positief is. De wetswijziging werd al in 2009 door toenmalig minister Klink in werking gezet en werd in oktober van dit jaar aangenomen door de Eerste Kamer.

Geschillencommissie voor alternatieve genezers

Bijkomend voordeel voor patiënten en cliënten is dat er een geschillencommissie komt, waar zij naartoe kunnen op het moment dat ze het niet eens zijn met de behandeling door alternatieve genezers. Dat was al mogelijk bij reguliere artsen, dat nu ook de alternatieve geneeskunde zich hierbij kan aansluiten geeft aan dat we ons steeds beter bewust worden van de belangrijke aanvulling op het overige palet van geneesmogelijkheden.

Lees meer over natuurgeneeskunde:

Wat is natuurgeneeskunde?
Kruidengeneeskunde als alternatief voor scheikundige medicijnen

Vergoeding natuurgeneeskunde:
Vergoeding antroposofie
Vergoeding moermantherapie
Vergoeding natuurgeneeskunde
Vergoeding orthomanuele geneeskunde
Vergoeding orthomoleculaire geneeskunde
Vergoeding podo-orthesiologie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *