De behandeling richt zich op drie verschillende bewegende systemen in het lichaam:

  • Het bewegingsapparaat
  • Het orgaansysteem
  • Het craniosacrale systeem

 

De osteopaat combineert in z’n onderzoek de drie verschillende systemen, om die weer met elkaar in balans te brengen. Het biedt op die manier uitkomst bij verschillende kwalen, zowel bij volwassenen als bij kinderen en ba’s. Er bestaan verschillende behandelingen en methoden, de branchevereniging houdt toezicht op de verschillende behandelaars en de behandelingen die zij inzetten.

Wat is osteopathie?

HetOsteopathie behandeling vormt het vakgebied binnen de alternatieve geneeswijzen dat zich richt op de drie genoemde gebieden. Het bewegingsapparaat heeft betrekking op de botten, gewrichten en de spieren in ons lichaam. Binnen het orgaansysteem gaat het om de organen zelf, samen met hun omringende vliezen, de bloedvaten en het lymfestelsel. De verschillende onderdelen vormen samen het orgaansysteem. Het craniosacrale systeem bestaat uit de schedelbotten, de wervelkolom, het ruggenmergvlies en de hersenvochtcirculatie. De osteopaat zal altijd de drie verschillende gebieden onderzoeken om na te gaan welke behandeling het meest geschikt is om de ervaren klachten weg te nemen.

Tijdens het onderzoek zal er ruimte zijn voor de beweeglijkheid, deze kan op een aantal manieren verstoord raken. Tijdens een behandeling zorgt de osteopaat ervoor dat hij of zij de oorspronkelijke beweeglijkheid herstelt, door middel van zachte en doelgerichte handgrepen. Het is op die manier mogelijk om een natuurlijk genezingsproces in gang te stellen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Zowel het onderzoek als de behandeling vormen belangrijke elementen. Benieuwd geworden naar de geneeswijze? We gaan verderop in op de diverse kwalen waarvoor je gebruik kunt maken van de behandelingen en methodes die er bestaan.
Lees meer over osteopathie:

 

Osteopathie in het nieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *