Alle nodige informatie over AEDs

Een automatische externe defibrillator is een essentieel apparaat in het geval het hartritme van een persoon blijft hangen. Situaties waarin een dergelijk apparaat nodig is doen zich steeds vaker voor en komen geregeld terug in het nieuws. Het is dan ook goed om te weten wat een AED nou exact is en waarom zo’n apparaat nou zo belangrijk is. In dit artikel zullen deze vragen beantwoord worden en zullen we ook laten zien waar zo’n apparaat bij u in de buurt te vinden is en hoe u zelf een AED koopt.

Wat is een AED?

U ziet wel eens bij kantoren of in winkelcentra een groen bordje met ‘AED aanwezig’. Wat is een AED nou precies? Een AED is een medisch apparaat dat in een noodsituatie een schok kan afgeven. Deze schok tracht het hartritme weer op gang te brengen. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt is de overlevingskans na inzet van een AED vele malen groter dan wanneer er géén AED is gebruikt. Met recht dus een belangrijk hulpmiddel. Bijkomend voordeel is dat vrijwel alle AED zeer eenvoudig in gebruik zijn: hierdoor kunnen ook mensen met geen medische kennis direct hulp verlenen aan het slachtoffer.

Waarom is een AED belangrijk?

Het antwoord op deze vragen is natuurlijk een opendeur: een AED is heel belangrijk omdat hiermee op een simpele wijze iemand leven kan worden gered. Bij het niet gebruiken van een AED is de overlevingskans vele malen kleiner dan wanneer er wel een AED wordt gebruikt. Er zijn op dit moment nog veel locaties + bedrijven waar géén AED aanwezig is. Er sterven jaarlijks 10-duizenden mensen aan een hartstilstand. Dit aantal kan worden teruggedrongen wanneer deze mensen met een AED worden geholpen.

Waar vind ik een AED bij mij in de buurt?

Tegenwoordig zijn er diverse (burger-)initiatieven voor wat betreft AED’s. Ook openbare AED’s kunnen in een app worden aangemeld zodat u, wanneer dit nodig is, eenvoudig kunt raadplegen waar in uw buurt de dichtstbijzijnde AED zich bevindt.

Waar kan ik een AED kopen?

Een AED kopen gaat eenvoudig en snel. U kunt via de leverancier verschillende modellen bekijken. Ook voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen. Bloeddrukmeterswebshop.nl is een betrouwbare leverancier voor AED’s en heeft veel ervaring met het adviseren voor iedere situatie. Geen situatie is hetzelfde, dus het is goed mogelijk dat voor uw situatie een bepaald model AED het beste geschikt is.


Navigatie:
Partners
Partnerblogs