Balen, ik heb nog steeds last van de training die ik twee dagen geleden heb gedaan. Herken jij dit? We hebben allemaal te maken met stijfheid en spierpijn. Vooral mensen met een actieve levensstijl herkennen de last van stijve en stramme spieren. Spierpijn is een van de meest beruchte boosdoeners. Als je het hebt, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven en te blijven sporten.

Hoe kun je de pijn verlichten en weer gaan sporten?

Warmte kan helpen, zolang je begrijpt wanneer en hoe je warmteproducten moet gebruiken.
De meeste mensen gebruiken een warmtebehandelingen op de verkeerde manier en daarom nu wat tips wat je met warmte allemaal kunt doen om sneller te herstellen.

De beste behandeling is afhankelijk van het type spierpijn

Wanneer je spieren om hulp schreeuwen, heb je misschien niet gelijk een antwoord. Veel mensen hebben in de loop der jaren een eigen routine ontwikkeld. Ze hebben de neiging om zich eraan te houden, zonder te overwegen of ze misschien dingen moeten veranderen om spierpijn te voorkomen. Dat is de reden waarom de meeste succesvolle warmtebehandelingen beginnen met een zelfdiagnose van de spierpijn waarmee je te maken hebt. Bepaal zelf de aard van de spierpijn. Is de pijn plotseling ontstaan of misschien tijdens een specifieke oefening. Misschien heb je wel een blessure. Het is heel belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat voor pijn je hebt.

Je kunt met warmte werken wanneer je stijve spieren of spierpijn hebt en deze pijn wilt verlichten. De warmte helpt de bloedtoevoer te bevorderen en hierdoor gaat het herstel sneller. Een ander belangrijk aspect van warmte is dat het psychologisch geruststellend is, wat de pijn ook verlicht. Het idee van een warme douche klinkt veel aantrekkelijker dan een ice pack op je pijnlijke spier, toch? Miljoenen jaren van evolutie hebben ons getraind om warmte gelijk te stellen met comfort.

Wanneer warmte gebruiken

Warmte is de ideale behandeling voor de meeste spierpijn. Het kan helpen om kleine spierblessures te verlichten. Warmte is ook geweldig voor de dagelijkse pijntjes die het gevolg zijn van sporten, trainingen en andere fysieke activiteiten. Dit soort pijntjes kunnen een tijdje blijven hangen, maar met warmte kun je de spanningen verminderen. Er zijn talloze behandelingsopties beschikbaar, waaronder verwarmingspads, warmte crèmes, gelpacks, douches en bubbelbaden. Waar je ook voor kiest, een goede vuistregel is 20 minuten verwarmen tot drie keer per dag. Gebruik je gezond verstand bij het gebruiken van warmteproducten. Slaap niet met verwarmingspads en pas op dat je jezelf niet verbrandt. Bij lage rugpijn smeren veel mensen een verwarmende crème. Deze crèmes helpen de pijn te verlichten en zorgen voor een sneller herstel.

Welke warmte crèmes moet je gebruiken?

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten sportgel. Om te bepalen welke het beste werkt is het belangrijk om na te gaan welke stoffen er in de crèmes zitten. De effectieve stoffen zijn trolamine salicylaat, MSM en glucosamine. Wat deze stoffen zijn wordt hieronder nader toegelicht.

Trolamine salicylaat is een organisch bestanddeel met een pijnstillende werking. De stof zal de zwelling en ontsteking in je spieren (spierpijn) verminderen. In tegenstelling tot de veel gebruikte stof menthol ruik je trolamine salicylaat niet.

MSM, voluit Methylsulfonylmethane, bevat zwavel. Deze stof komt ook voor in de moleculen van het lichaam. MSM heeft als voornaamste werking dat je gewrichten, huis en spierweefsel flexibel blijven. Daarnaast zorgt MSM ervoor dat de cellen meer stoffen doorlaten. Hierdoor kan je lichaam eenvoudiger de afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Daarentegen kunnen goede stoffen, zoals voedingsstoffen en vocht, beter verplaatsen.
Glucosemine komt al voor in je lichaamsweefsels. Het is de bouwstof van het kraakbeen. Bij het inmasseren van deze stof zullen de afvalstoffen direct verwijderd worden waardoor je gelijk resultaat zal voelen. Daarnaast zal het inmasseren ervoor zorgen dat de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor je spieren weer soepel kunnen bewegen.

Kortom, door een spierbalsem in te masseren met bovenstaande ingrediënten zal jij snel minder last hebben van je spieren en gewrichten.


Navigatie:
Partners
Partnerblogs