De premies voor zorgverzekeringen in 2018 zijn bekend! Dat betekent dat het het weer tijd is om op zoek te gaan naar de zorgverzekering die het beste aansluit bij jouw wensen. Maar hoe vind je eigenlijk de zorgverzekering die het beste bij jouw past? En waar moet je over nadenken bij het kiezen van een zorgverzekering?

Alle zorgverzekeringen op een rij
Als je op zoek bent naar een goede zorgverzekeraar, is het belangrijk om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen en wat de verschillen zijn tussen alle zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars verschillen namelijk onderling in prijs en aanbod van aanvullende verzekeringen. Gelukkig hoef je niet zelf alles op te zoeken: de website ziektekosten2018.nl heeft alle zorgverzekeringen op een rijtje gezet! Deze website vergelijkt voor jou alle zorgverzekeringen op verschillende kenmerken. Zo kun je binnen enkele klikken zien welke zorgverzekering het goedkoopste is of juist de hoogste beoordeling heeft! Vervolgens kun je via deze website gemakkelijk je nieuwe zorgverzekering kiezen.

Eigen risico en vrije zorgkeuze
Tijdens het afsluiten van zorgverzekeringen moet je een aantal keuzes maken. Veel studenten kiezen ervoor om hun eigen risico hoger te zetten dan het minimale bedrag. Daardoor ligt de maandelijkse premie die je moet betalen lager. Dit betekent wel dat je meer moet betalen voordat de zorg vergoed wordt. Deze optie is interessant als je relatief weinig gebruikt maakt van zorg. De keerzijde is wel dat bij je bij onverwacht hoge ziektekosten veel moet betalen. Het bedrag van het eigen risico kun je niet tijdens het jaar veranderen.

Ook biedt niet iedere zorgverzekeraar vrije zorgkeuze. Vrije zorgkeuze houdt in dat je zorg vergoed krijgt bij alle erkende zorginstanties in Nederland. Indien je kiest voor een zorgverzekeraar waarbij dit niet zo is, krijg je alleen kosten vergoed van instanties waar zij contracten mee hebben. Een zorgverzekering waarbij je geen vrije zorgkeuze hebt, vergoed alleen de kosten van instanties waar zij contracten mee hebben. Een verzekering met vrije zorgkosten is vaak duurder dan zorgverzekering waarbij dit niet zo is.

Aanvullende verzekeringen en alternatieve geneeswijzen
Tot slot is het goed om na te gaan welke aanvullende verzekeringen je nodig denkt te hebben. Vaak kan de zorgkosten die je in 2017 hebt gemaakt een goede indicatie geven van wat je in 2018 nodig denkt te hebben. Een aanvullende verzekering kan bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, homeopathie of osteopathie vergoeden. Alternatieve geneeswijzen zijn niet opgenomen in het basispakket. Maar omdat steeds meer zorgverzekeraars het belang inzien van deze vorm van zorg, hebben zij hun aanvullende pakketten hierop aangepast. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen. Op de website van ziektekosten2018.nl kun je een overzicht vinden van welke aanvullende zorgverzekeringen er zijn.

Veel succes met het kiezen van een zorgverzekering!


Navigatie:
Partners
Partnerblogs