Als je graag gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen om je gezondheid te herstellen, dan kan jij je daarvoor aanvullend verzekeren. Je betaalt dan een x bedrag per maand en haalt er een hogere vergoeding uit bij je zorgverzekeraar.

 Kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen kan je een hoop geld besparen. Als je een aanvullend pakket neemt betaal je maandelijks een hogere premie voor je zorgverzekering, maar krijg je hier ook wat voor terug. Bovendien bevatten de aanvullende pakketten vaak ook fysiotherapie behandelingen. Je krijgt hiermee dus waar voor je geld.

Vergoedingen voor alternatieve geneeswijze

Een zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen kan goed van pas komen als je vaak gebruik maakt van acupunctuur. Bij een aanvullend pakket krijg je alternatieve geneeswijze tot een x bedrag vergoed. De vergoeding hiervoor kan oplopen tot wel € 1000,- per jaar. Op de website goedkoopste zorgverzekering kan je snel alle zorgverzekeringen vergelijken en aangeven hoe hoog jij de vergoeding wilt hebben.

Let wel op dat zorgverzekeraars vaak aanvullende voorwaarden stellen aan de behandelingen voordat ze vergoed worden. Zo moeten de zorgverleners vaak aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Dit kan je terugvinden in de polisvoorwaarden. Het is verstandig dit na te kijken voordat je begint met dure behandelingen, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Zorgpremie gaat omhoog in 2018

Een andere reden om zorgverzekeringen te vergelijken is dat de zorgpremies gaan stijgen in 2018. Iedereen zal aan de stijgende zorgkosten mee moeten betalen zodat een goede zorg voor iedereen beschikbaar blijft. Hierdoor komen de aanvullende pakketten steeds meer onder druk te staan en zullen ook bij deze pakketten de kosten stijgen. Het kan zomaar zijn dat je vanaf volgend jaar goedkoper uit bent bij een andere zorgverzekeraar voor een pakket met alternatieve geneeswijzen. Wees geen dief van je eigen portemonnee en vergelijk tijdig alle zorgverzekeringen.


Navigatie:
Partners
Partnerblogs