De populairste alternatieve geneeswijzen op dit moment

Zoals je waarschijnlijk wel vaker hebt gehoord worden alternatieve geneeswijzen ook in Nederland steeds populairder, maar welke alternatieve geneeswijzen zijn momenteel het populairst, en wil jij deze ook uitproberen?

Acupunctuur

Deze had je waarschijnlijk al verwacht, het is dan ook een van de meest mainstream vormen van alternatieve geneeswijzen. De meeste Nederlanders weten wat acupunctuur ongeveer inhoudt. Bij acupunctuur worden dunnen naalden gebruikt om geblokkeerde energie weer vrij door het lichaam te laten stromen

Naar acupunctuur is – doordat het een bekende alternatieve geneeswijze is – ook redelijk wat onderzoek gedaan met positieve resultaten. Ook is acupunctuur, zolang je het bij een gecertificeerde behandelaar laat doen een veilige behandeling. Acupunctuur wordt dan ook steeds vaker als een effectieve geneeswijze gezien in plaats van kwakzalverij.

Acupunctuur helpt bijvoorbeeld bij problemen als migraine, maagzweer, opvliegers en andere vormen van spierpijn. Wanneer je hier last van hebt dan wil je misschien eens bij een behandelaar gaan kijken, acupunctuur is niet voor niets zo populair.

Osteopathie

Osteopathie is de laatste tijd steeds populairder geworden onder topsporters, zelfs veel Nederlandse voetbalclubs hebben een eigen osteopaat. Je kan dus ook wel zeggen dat osteopathie zeker nuttig is. Qua onderzoek is osteopathie een enigszins dubieus. Er zijn zowel onderzoeken die laten zien dat het helpt, als onderzoeken die geen verschil meten met een nepbehandeling.

Toch helpt osteopathie veel mensen met pijnlijke spieren of hoofdpijn bijvoorbeeld. Je kunt het altijd proberen want osteopathie kan niets kwaad.

Homeopathie

Hier heb je vast ook weleens ooit van gehoord, homeopathie is een erg brede vorm van geneeswijze. Verschillende soorten kruiden worden gebruikt om verschillende klachten op te lossen, maar werkt dit ook?

Ook over homeopathie zijn de meningen verdeeld. Er zijn namelijk discussies over, maar kwaad kan het meestal niet. Wel moet je altijd opletten wanneer homeopathische middelen worden gecombineerd met reguliere medicijnen, maar kruiden zouden ook zomaar het probleem voor jou kunnen oplossen. Bovendien kun jij jouw homeopathische behandeling altijd bespreken met de huisarts om zeker te weten dat alles snor zit.

Verschillende therapieën uit de natuurgeneeskunde

Homeopathie was al redelijk breed maar natuurgeneeswijze gaat nog net iets verder. Zo zijn er therapieën waar gebruik wordt gemaakt van de ademhaling, van beweging en ook van voeding om er maar een paar te noemen. Een dergelijke therapie is nooit gevaarlijk, grotendeels gaat het om een gezonder leven leiden, iets waar iedereen eigenlijk wel bij kan baten. Als je totaal niet lekker in jouw vel zit dan is dit misschien iets om naar te kijken. Op onze website vind je veel praktijken die soorten natuurgeneeswijzen aanbieden.

Natuurlijk is dit geen vervanging voor reguliere geneeskunde, dat is geen enkele alternatieve geneeswijze, maar bij onschuldige problemen of als aanvulling kunnen verschillende alternatieve geneeswijzen erg behulpzaam zijn. En sommige behandeling zijn ook simpelweg ontspannend, zoals acupunctuur bijvoorbeeld. Hopelijk heb je dus iets gevonden wat jij ook wilt proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *